Fesztivál a börtönben

2010. május 05. 14:30

Május 6-án Tökölön rendezik meg a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében az első Hagyományőrző Autentikus Zenei Fesztivált. Közel száz elítélt verseng a rangos zsüri díjaiért.

2010. május 05. 14:30
„Noha a hazai börtönök szinte mindegyikében működnek a személyiség- és közösségformálásra, valamint konfliktuskezelésre alkalmas színjátszókörök, énekkarok, zenekarok, a május 6-i verseny úttörő jelentőségű” - mutatott rá Szalai Tímea, a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának vezetője. A verseny zsűrijében helyet foglal majd Choli Daróczi József költő-műfordító, Bangó Margit Kossuth–díjas érdemes művész és Novák Péter előadóművész. A börtönlakók szólóban és együttesben nevezhettek, a legjobbak értékes díjakat kapnak, végül pedig közösen zenélhetnek a zsűrivel.
 

„Magyarországon jelenleg 31 börtön található, a rácsok mögött több mint 16 ezer fogvatartott tölti napjait. Nagyon fontos, hogy mind többen bekapcsolódjanak az irodalmi, zenei és képzőművészeti körökbe, ének- és zenekarokba, amelyek szép számmal tartanak előadásokat a büntetés-végrehajtási intézeteken kívül is” - tette hozzá Szalai, példaként említetve a kalocsai női börtön énekkarát, amelynek tagjait mind sűrűbben hívják oratóriumot énekelni a templomokba. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!