Elhunyt Dennis Hopper

2010. május 30. 23:39

Hetvennégy éves korában szombaton meghalt Dennis Hopper amerikai filmszínész, a Szelíd motorosok főszereplője, rendezője, forgatókönyvírója. A legenda halálát prosztatarák okozta.

2010. május 30. 23:39
Hopper pályafutása több mint ötven évet fog át. Legnagyobb sikere az 1969-es kultuszfilmmé vált Szelíd motorosok, amelynek nemcsak egyik főszereplője volt Peter Fonda és Jack Nicholson mellett, hanem rendezője és forgatókönyvírója is. Ez utóbbiként kapta első Oscar-jelölését, a következőt pedig az 1986-ban forgatott A legjobb dobás című filmben nyújtott alakításáért, egy alkoholista középiskolai kosárlabda-edző megformálásáért.
 

Két rendezése is részt vett a cannes-i filmfesztivál versenyében, a Szelíd motorosok, amely elnyerte „a legjobb első film díját”, és az 1980-as Out of the Blue. Egyszer az Arany Málna-díjat is megkapta a Waterworld-ért. Ismerős lehet még a mozirajongóknak az Apokalipszis most, a Kék bársony, a Tiszta románc, vagy akár a Féktelenül-béli nagyszerű alakításai által is. Dennis Hopper szinte élete utolsó pillanatáig dolgozott: tévésorozatot forgatott és fotóalbuma megjelenését készítette elő. A legenda halálát prosztatarák okozta. Az amerikai média szerint a családja ott volt Hopper mellett, amikor a sztár otthonában elhunyt. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. május 31. 18:12
Nyugodj örökre békében Dennis.
WonderCsabo
2010. május 31. 12:13
Nagyszerű filmes volt! Az arany málnás alakítás és nagyszerű volt, nem tom miért kapta meg. Nyugodjon békében. :(
drienovác
2010. május 31. 12:00
Kösz mindenért, Denis! Nyugodj Békében!
tevevanegypupu
2010. május 31. 11:44
De jo fenykep. Nyugodjon bekeben. A Szelid motorosok - tudom, hogy kabitoszert forgalmaztak - ifjusagom egyik legjobb filmje volt, a zene miatt is, meg aztan Fonda es Hopper..Nyugodjon bekeben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!