Indie_mandinerből

2010. február 09. 13:23

A stílus, melyről az sem mindig világos, hogy műfaj, vagy egyszerű címke, de minden zenész megkapja, akit felkap a divat a kétezres években.

2010. február 09. 13:23
Az indie a rocktörténelem legnehezebben behatárolható címkéje. Nevét a függetlenségről kapta, ez a művészi függetlenség megtartását jelenti a nagy kiadókkal szemben. Az áramlat korai zenekarai az undergroundból érkezve a punktól az elektrón át a szoft-popig számtalan műfajban alkotnak. Az indie szó mára összemosódott az angolszász gitárzene szubkultúrájával, de szinte minden divatosabb zenei irányzat, vagy művész megkapja ezt a címkét.

Cold War Kids - Against Privacy
A zenekar modern formában követi Led Zeppelin és más klasszikusok hagyományait, de szó sincs egyszerű koppintásról, igazán kreatív újraértelmezése ez a régi rockzenének. Személyes kedvencem a Loyalty to Loyalty album, mely kicsit karcos, zűrös, de szerethető és összefüggő egészet alkot.

Phoenix - Lisztomania
A francia popformáció a 2009-es év nagy nyertese, a Hypem közösségi, blogos zeneszolgáltatás elsőszámú bandája a tavalyi évben. Melankolikus, szerethető dallamok, finom frank szintipop.

Óriás - Fát Dönteni
Önmeghatározás szerint „Az óriás egy fiatal rockzenekar, amiben négy olyan ember zenél gitárral, dobbal és basszusgitárral meg billentyűvel, akik szeretnek zenélni, és ezt szeretik a legjobban.” Az Isten Háta Mögött side projectje valóban hiánypótló jelenség a magyar rock világában, hihetetlen természetességel és szeretettel közelítik meg azt. Egyszerű, de nem végletekig egyszerű, ugyanakkor nagyszerű zene.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!