Esterházyék New Yorkban

2010. február 22. 10:57

Schiff András zongora- és Perényi Miklós csellóművész koncertezik, Esterházy Péter író pedig felolvasást tart a következő egy hétben New Yorkban, a manhattani 92Y kulturális központban.

2010. február 22. 10:57
A 92Y művészeti központ tavaly a New York-i magyar kulturális évad több programját is befogadta, 2009 júniusában-júliusában pedig a magyarországi zsidóság 1870 és 1940 közötti mindennapjait bemutató fotótárlatnak adott otthont. Idén március 1-jén Szavak és zene című esten Esterházy Péter a Harmonia Caelestis című regényéből olvas fel részleteket. Esterházyt barátja, Schiff András kíséri zongorán.

„Esterházy Péter az egyik legérdekesebb és legeredetibb kortárs író. A Harmonia Caelestis remekmű” - olvasható a kulturális központ honlapján a neves perui regényíró, Mario Vargas Llosa véleménye. Perényi és Schiff műsorában Bach, Brahms, Kodály és Ligeti művei szerepelnek majd. Perényi Miklós még 1986-ban mutatkozott be a 92. utcában működő zsidó művészeti intézményben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. február 22. 14:56
Last minute transfer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!