Roma ki mit tud?

2010. január 27. 18:52

Országos vetélkedőt hirdet a Cigány Önkormányzat.

2010. január 27. 18:52

A versenyre olyan roma és nem roma jelentkezőket várnak majd, akik a cigánysághoz köthető, különféle kultúrát bemutató produkcióval lépnek színpadra. A tánc, hangszeres zene, ének, vers- és prózamondás, színjátszás kategóriákban egyének és csoportok is jelentkezhetnek majd.
  
Ifj. Kozák János, az OCÖ kulturális munkáért felelős elnökhelyettese elmondta, hogy az évi költségvetéséből 15 millió forint támogatást különített el az OCÖ közgyűlése a vetélkedőre, de természetesen várják nagyobb cégek szponzori felajánlásait is.

Ez a rendezvény méltó módon bemutathatja, hogy a roma kultúra az egyetemes magyar és európai kultúra része, és a világ bármely színpadán helye van - mondta Kozák, aki 1996-ban az MTV által meghirdetett Ki mit tud? közönségdíjasa lett ének kategóriában. A főszervező elmondta; az előselejtezőket februárban hirdetik majd ki, az országos döntőt pedig a nyár elején tartanák meg.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savanyú józsef
2010. január 28. 12:42
Fakivágás, kábelbegyűjtés, éjszakai krumpliszedés kategóriában lehet pályázni?
gót
2010. január 28. 10:46
"Ez a rendezvény méltó módon bemutathatja, hogy a roma kultúra az egyetemes magyar és európai kultúra része" Nem sajnos nem része. Sem a magyarnak sem pedig az európainak nem része. HA a része volna nem kéne 15 M Ft hogy ezt megpróbálják elhitetni. Egyébként meg aki nem hiszi járjon utána :P
buckafej
2010. január 28. 10:13
Büntetett előélet feltétel, akadály, vagy előny?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!