Áldatlan állapotok Kolozsváron – a román hatóságoknak is közbe kellett lépniük (VIDEÓ)

2024. augusztus 28. 06:14

Elesett a város.

2024. augusztus 28. 06:14

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

A Maszol arról ír, hogy jelentős mennyiségű eső zúdult kedden Kolozsvárra, a csatornahálózat pedig nem képes elvezetni a rövid idő alatt felgyülemlett vizet. 

Ízelítő: a tordai út teljesen bedugult. A körforgalmat elárasztotta a víz, a sofőrök nem mertek behajtani. A Budai Nagy Antal utcában a járdaszegélyt is elérte a vízszint. A heves esőzés és viharos széllökések miatt egy gépkocsira zuhant egy fa délután négy óra körül. 

A város több pontján kiugrottak helyükről a csatornafedelek, a víz sok helyen felnyomta az aszfaltot is. 

A szamosfalvi úton lévő Mărăști híd alatt felgyűlt vízben fennakadt egy Dacia Dokker típusú gépkocsi, 

a sofőrjét a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük

 a járműből. A villamosforgalom leállt – írja a lap.

Hozzáteszik: a kolozsvári katasztrófavédőket számos utcába riasztották, ahol pincékből, alagsorokból kell kiszivattyúzni a vizet. 
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. augusztus 28. 09:00
Elárasztották az oláhok Kolozsvárt:(((
békalepcse2.0
2024. augusztus 28. 08:20
Ez szinte minden városban pont ugyan így van. A magasabban fekvő részeken nincsenek záportározók, a háztulajdonosokat nem kötelezték még minimális esővíz rövid tárolásra, visszatartásására és elszivárogtatásra. Innentől pedig mindenhol ez lesz a rapszodikus időjárás miatt, ami szintén emberi hanygság következménye és nem a széndioxid a hiba. Nagyon nem! A vízzel való bánásmódunk ami okozza az időjárási anomáliákat.
states-2
2024. augusztus 28. 06:58
Bezzeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!