Sorozás elől menekült a kárpátaljai férfi, lábon lőtték az ukrán katonák

2024. április 12. 13:01

Testvére tavaly halt meg a háborúban, papírja volt róla, hogy őt nem lehet besorozni.

2024. április 12. 13:01

Nyitókép: Pavlo Palamarcsuk / Anadolu Agency via AFP

A Kárpáthír beszámolója szerint Vidráspatak faluban egy személygépkocsit állítottak meg a hadköteles férfiakra vadászó toborzótisztek. A gépkocsit vezető fiatalember igazolta magát, ám a katonák kijelentették, nem mehet tovább, velük kell menni a munkácsi toborzó központba. A férfi azonban erre nem volt hajlandó, majd kitépte magát a katonák szorításából és futásnak eredt.

A toborzó tisztek azonban lőni kezdtek a menekülőre, akit a karján és a lábán találtak el a lövedékek.

A lövöldözésre összecsődült a falu népe és lincseléssel fenyegették a tiszteket. A lap szerint a meglőtt férfi testvére a múlt évben halt meg a háborúban, ő maga pedig hivatalosan felmentést kapott a katonai szolgálat alól, amiről tájékoztatta a toborzó iroda munkatársait. A hírforrás szerint a sértett édesapja megpróbált panasszal élni és felkereste a rahói toborzó irodát, ám annak főnöke állítólag ittas állapotban durván leszidta és elküldte a férfit. 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:51
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Palmimi85
2024. április 15. 12:26
A szovjet központi bizottság elveit és módszereit szerény véleményem szerint és a tények (mint. pl. a fenti cikk) ismeretében nem az Orosz Föderáció, hanem Ukrajna örökítette át amerikai segítséggel! Vajon ezért mennyit kapott Zelenszkij, a brézongorista és mennyit ígértek neki még? Csak nem a fegyverüzlet hasznának akár 1 %-át? Az is leírhatatlan nagy szám...
szabadabb
2024. április 15. 01:24
Ez a kiképzés része! Aki a frontra akar menni annak bírnia kell az ilyesmit... katona dolog!
Box Hill
2024. április 12. 15:47
Arrafelé bevett szokás: A szovjet gyalogos veterán Nyikolaj Nyikulin írja a Voszpominanyia o vojne, 2008, 45-6. oldalán: „Abból a célból, hogy egy tömeg alig kiképzett katonát kézben tartsanak, a harcok előtt kivégzéseket rendeztek nekik. Erre a célra néhány gyenge, félholt katonát, vagy azokat, akik mondtak valami szovjetelleneset, vagy alkalmanként dezertálókat használtak. Az alakulatot U alakba állították és az áldozatokat könyörtelenül lemészárolták. Ezen ’megelőző politikai munka’ eredményeként az NKVD-től és a komisszároktól való félelem mélyebb volt, mint a németektől való félelem. Aztán a támadás alatt, ha valaki megfordult, azt lelőtték a blokkoló alakulatok. A félelem mozgatta a katonákat, hogy előre menjenek, hogy megöljék őket. Pontosan ez volt az, amire bölcs (kommunista) Pártunk, a győzelmeink vezetője és szervezője, számított."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!