Böjte Csaba bocsánatát kérik

2023. augusztus 19. 16:33

A Böjte Csaba lejáratását célzó videókban megszólaltatott nő nyílt levelében állította, hogy valakik az atya fejét akarták általa.

2023. augusztus 19. 16:33
null

Ismert, hogy a mainstream sajtó és csatolt részei az elmúlt időszakban komolyan meghurcolták Böjte Csaba ferences szerzetest. Most azonban úgy tűnik, hogy az Átlátszó Erdély által kreált Böjte Csaba és az általa vezetett alapítvány körüli botrány szétesőben van. Korábban több olyan videó és cikk is született, amelyek a ferences szerzetes lejáratását célozták, azonban az elmúlt időszakban egymás után visszakoznak a lejárató cikkek szereplői és kérik nyilvános bejegyzésekben a szerzetes bocsánatát. A Böjte Csaba lejáratását célzó videókban megszólaltatott nő nyílt levelében állította, hogy valakik az atya fejét akarták általa. A Böjte Csaba Dosszié csoportban, amelyet azért hoztak létre, hogy „feltárják a Böjte Csaba alapítványánál történő brutális bűncselekményeket” egyre többen kezdtek el úgy vélekedni, hogy mindaz, 

 

ami történt, egy megtervezett lejárató akció volt a szerzetes ellen.

 

Az Átlátszó Erdély által megszólaltatott Mónika nevű nő nyílt levélben fordult a szerzeteshez.„Bánt a gondolat, hogy miattam magát bántják, kövezik. Hibáztam. Beismerem, hogy nem kellett volna, hogy engedjem,  hogy a harag eluralkodjon rajtam. Sajnos illetlen dolgokat írtam és visszaéltek vele” – kezdi Böjte Csabának írt nyílt levelét Mónika. Mónika azt is leírta, hogy égre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam.

 

Nem Mónika az egyetlen, aki visszakozott 

Egy Berni nevű nő, aki néhány évig dolgozott nevelőként Déván, korábban több bejegyzésben is keményen kritizálta Böjte Csabát és a gyermekotthonokat, többek közt azt írta, hogy ott dickensi körülmények uralkodnak és bántalmazzák a gyermekeket. 

 

Azonban néhány napja Bernadett is nyilvánosan kért bocsánatot, ahogy fogalmaz a „haragból és kudarcból” íródott posztokért.

 

Arról is írt, hogy szóbeszédeknek ült fel, ebből születtek vádaskodások. Szerinte valójában ő bukott bele a feladatba, amit kapott. Hozzátette: „Remélem, ahol kell, nekem is megbocsátanak! Inkább megköszönöm, a jót, amit kaptam, hogy covidkor befogadtak, belebuktam”. Majd megköszönte, hogy hogy a  fia a Déván töltött időnek köszönhetően megtanulta, hol lakik a Jóisten, tud imádkozni, magától átmegy a templomba és nagyon jó lelke van.

 

A Böjte Dosszié csoport eddig aktív tagjai megdöbbenéssel állnak a fejlemények előtt, egyre többen jönnek rá arra, hogy valami itt nincs rendben, ugyanis olyan hozzászólások vannak, amelyek egyértelműen kimondják, hazudtak a nagy leleplezők, de ezt valamilyen befolyás hatására tették. 

***

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. augusztus 26. 17:05
Igen, Böjte Csabi nem is mondott olyan csúnyát, hogy fejszével kopogtatni a nők vállát, ennél ő sokkal finomabb, intelligensebb ember! Vagy nem? Tényleg mondta? Olyat sem mondott ő soha, hogy amelyik gyermek nem tud túllépni egy nemi erőszakon, az gyenge, "fonnyadt alma", akit a társadalom jogosan eltapos majd. Vagy mondott ilyet? Nem is volt az intézményében olyan katolikus nevelő, aki évtizedeket át a fiúgyermekek szájába vizelt, megerőszakolta őket? Vagy volt? Kedves Szabolcs? A bíróság ítélte el Kedves Szabolcsot a kinyomozott tények alapján, vagy a libsik érzelmi alapon? Komolyan, csak nézek, hogy ilyen gennyes lelkű és szívű emberből hogyan lesz hős, médiasztár, becsületrend lovagja, nők lovagja (a titkos szeretőjére az aktus után kiáltott "takarodj innen!" után), gyermekek megmentője a szájbavizelős és nemi erőszakolós nevelők után, fonnyadt almás elmebeteg hasonlata után.
koronaszepe
2023. augusztus 20. 18:47
Még a végén kiderül az is, hogy Csaba testvér is valami külső befolyásolás hatására tett a nőkről - finoman szólva- elfogadhatatlan megjegyzéseket. Valaki kopogtatta a vállát a fejsze fokával...
orokkuruc-2
2023. augusztus 20. 13:05
szutykok 2023. augusztus 19. 17:34 Beszart a vén román pedó:D na, megjött az "sz" szekció. Sz, mint SZAR!
Gami
2023. augusztus 19. 23:00
Nincs egy szerkesztőjük egész Magyarországon sem, aki képes lenne világosan ezt az adott kommunikatív szituációt érthetően és követhetően értelmezni az olvasó számára? Ha nincs, meg lehet hívni egy szakembert, illetékes tudással és kifejezőkészséggel, Az sincs vagy nem akar? Szégyeljék magukat, évtizedekkel a rendszerváltás után még mindig csak totyorásznak, körbe, körbe És sajnáltatják magukat, másokat meg hibáztatnak. Miért, minek, ki javára és meddig? Leesik a tantusz végre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!