Elon Musk nem fogta vissza magát – erős választ adott az EU figyelmeztetésére

2024. augusztus 12. 22:50

Thierry Breton EU-s biztos egy levélben szólította fel Muskot az uniós jogszabályok betartására.

2024. augusztus 12. 22:50
Netanyahu Joint Meeting 2024

Nyitókép: Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images

Elon Musk, az X (korábbi nevén Twitter) tulajdonosa európai idő szerint keddre virradó éjszaka interjút készít Donald Trump amerikai elnökjelölttel, amelyet élőben közvetítenek az X-en. Az interjú kapcsán az Európai Unió (EU) is megszólalt, hangsúlyozva az online platformok felelősségét a jogellenes tartalmak és a dezinformáció elleni küzdelemben.

Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa, nyilvános bejegyzésében figyelmeztette Muskot az uniós jog alapján fennálló kötelezettségeire. Breton külön kiemelte, hogy a nagy közönséggel rendelkező platformoknak, mint amilyen az X, különösen nagy a felelőssége az online tartalmak ellenőrzésében. Levelében emlékeztette Muskot, hogy 

az X-nek jogi kötelessége biztosítani az uniós jogszabályok betartását, különösen a digitális szolgáltatásokról szóló uniós törvény (DSA) előírásainak megfelelően.

A DSA értelmében az internetes cégeknek hatékonyan kell felügyelniük az online tartalmakat, hogy megvédjék a felhasználókat a káros információktól. Breton hangsúlyozta, hogy az X-nek biztosítania kell a véleménynyilvánítás és a tájékoztatás szabadságát, ugyanakkor határozottan fellépnie a káros tartalmak terjedése ellen, amelyek negatív hatással lehetnek a polgári közbeszédre és a közbiztonságra.

Breton arra is felhívta a figyelmet, hogy az X-szel szembeni uniós vizsgálat szempontjából releváns lesz minden olyan negatív hatás, amely a platform nem megfelelő szabályozása miatt következik be. „Az uniós szolgálatok rendkívül éberek lesznek minden olyan bizonyítékra, amely a DSA megsértésére utal, és nem fogunk habozni, hogy teljes mértékben kihasználjuk eszköztárunkat, amennyiben ez indokolt az uniós polgárok súlyos károktól való megvédelmezésének érdekében” – zárta levelét Breton.

Elon Musk rövid, de velős reakciója

Hogy őszinte legyek, nagyon szerettem volna reagálni ezzel a Tropic Thunder mémmel, de soha nem tennék ilyen durva és felelőtlen dolgot!” – írta Elon Musk X-bejegyzésében. A megosztott mémen a következő szöveg áll:

Lépj hátra egy nagyot, és szó szerint b*szd arcon magad!

– olvasható az erős üzenet.

Az említett levél és a ráérkező reakció:

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ügyvéd
2024. augusztus 13. 19:33
Az ész megáll mit meg nem enged magának ez a betonköcsög.
Hangillat
2024. augusztus 13. 18:00 Szerkesztve
Breton a 'kínmagyar' magyarbálinti maffiaállami képzelgés helyetti EU -EB-i wokester. LAW OF EU-EB MAFIA RULE.
1000Mester
2024. augusztus 13. 13:31
BRAVO!!
but-head
2024. augusztus 13. 11:33
Ezazzzzzzzzz !!! Tulajdonképpen ezt kéne mondania Orbánnak is az EU liba-elit minden egyes kettősmércéjű szemétkedésére, csak ő - politikusként, nyilván - nem teheti meg. Musk viszont igen !!! :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!