Moszkvai látogatásáról kérdezte a Welt Orbán Viktort, csattanós választ adott a magyar kormányfő (VIDEÓ)

2024. július 08. 14:55

„Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

2024. július 08. 14:55

Orbán Viktor nemrég interjút adott a Die Welt című német lapnak. A magyar miniszterelnököt az oroszországi látogatásáról és a Vlagyimir Putyinnal való kapcsolatáról is kérdezték.

A kormányfő többek között kijelentette, „primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az enyém Oroszországba, megosztják Európát, és 

azt mutatják az orosz elnöknek, hogy az EU nem egységes álláspontot képvisel”.

Orbán a békemissziója kapcsán megjegyezte, „öt főszereplője van ennek a nagyon bonyolult helyzetnek, ebből kettővel már találkoztam: az ukránnal és az orosszal. A többi az Amerikai Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió”. (Időközben Hszi Csin-pinggel is találkozott – szerk.)

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszterelnök hangsúlyozta, „ez nem csak egy kijevi és moszkvai utazás volt”. Majd felhívta arra a figyelmet, hogy „a probléma az, hogy sok európai politikus azonnal száz százalékos megoldást akar, ez viszont nem létezik”.

A beszélgetés során kitért arra is, hogy a békéhez vezető út ott kezdődik, hogy azok, akik háborúban, esetleg háborúhoz közel állnak, békét akarnak. 

Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája,

Európa viszont az amerikai álláspontot másolja” – magyarázta.

A Die Welt újságírója arra is kíváncsi volt, Orbán Viktor beszélt-e Vlagyimir Putyinnal arról, hogy az orosz hadsereg megtámadhat-e egy NATO-tagállamot. Erre a kormányfő azt felelte, „nem szeretek nevetséges lenni. Egyetlen komoly ember sem állíthatja, hogy Oroszországnak szándékában áll megtámadni a NATO-t”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2024. július 09. 10:09
A 2024. július 08. 18:12-kor írt hozzászólásom arról szólt, hogy érdemes a BILD honlapján megnézni ezt a beszélgetést és elolvasni a hozzászólásokat. Akkor közel 10000 like-ot és pozitív véleményeket kapott ezrével Orbán Viktor. Ma megnéztem az állást, már 17000 like-nál tartott, 0 dislike-kal szemben, viszont a hozzászólásokat már kikapcsolták, a véleményszabadság jegyében. Ez a nagy nyugati demokrácia és sajtószabadság! Hányinger!
Namond
2024. július 09. 05:41
NamondThunderDan 2024. július 08. 16:23 2024. július 09. 05:40 Öcsi sajt, Ha 2010-óta megduplázódott a GDP-nk, nőtt az exportunk, miért közel 400 Ft egy euró, a 2010-es 270 Ft-os árfolyam 140 Ft-ra erősödése helyett? Orbán: "gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" 2004. nov. 8. — Portfolio.hu ://www.portfolio.hu › gazdasag › orban-gyenge-fo... Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök a Hír TV-nek adott exkluzív interjújában a Jegybanktörvény módosításának, illetve a ...
nagycsaba
2024. július 08. 23:47 Szerkesztve
Okos az Orbán! Tudja,hogy a nem létező világhatalom dobja az USA-át és Kínára cserélik Mindig 100 évig tartott egy világhatalom.USA-nak lejárt Persze Ficó (Ő volt az első aki mondta,hogy basszátok meg az oltásotokat-mert évi 6-9 et akar a WHO diktátor- val is üzentek,hogy ne merjék Orbánt követni meg most az Apple lehuzott pénzt az emberekről így üzentek. ,hogy azért ne menjen túl messzire mert pénzűgyi tendszereken keresztűl betámadják-lástd EU pénzekkel.is szorakoznak meg a büntetés a migránsok miatt.
Kovács Ubul
2024. július 08. 22:13
„Annak semmi esélye nincs. Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja.” - Bayerov, vezető ideológus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!