Megölték Iszmáíl Hanijet, a Hamász politikai vezetőjét Teheránban

2024. július 31. 06:45

Hanije néhány órával azután halt meg, hogy egy izraeli vadászgép Libanonban, Bejrút szívében megölte a Hezbollah műveleti központjának vezetőjét.

2024. július 31. 06:45
Ismail Haniya delivers a speech in Gaza

Nyitókép: Momen Faiz/NurPhoto via Getty Images

Teheránban merényletben megölték Iszmail Hanijét, a gázai iszlamista Hamász terrorszervezet politikai vezetőjét órákkal azután, hogy részt vett az iráni elnök eskütételi ceremóniáján. A Hamász Izraelt vádolja.

Hanije hajnali két óra körül vesztette életét, néhány órával azután, hogy egy izraeli vadászgép Libanonban, Bejrút szívében megölte a Hezbollah műveleti központjának vezetőjét.

Az iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy Hanijét egyik biztonsági őrével együtt ölték meg. A Hamász közleménye szerint Hanijét egy izraeli támadás ölte meg. A Hamász politikai hivatalának helyettes vezetője, Musza Abu Marzuk kijelentette, hogy 

Iszmail Hanije meggyilkolása gyáva tett, amely nem marad válasz nélkül”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
id. Horváth József
2024. augusztus 03. 11:55
Mit igazol a Hamasz vezetök likvidálása? Azt, hogy a fogvatartott izraeli „túszok” biztonságban (beépült ügynökök védelmében) vannak!! Miért? Ha elrabolt családtagod fejéhez pisztoly van szegezve mernéd lelövöldözni a rablók vezéreit??
Ízisz
2024. július 31. 13:13
Z. "Meghalt a Hamász vezetőjének három fia és három unokája egy izraeli csapásban KÜLFÖLD 2024. április 10. – 19:26" "Haníje azt mondta, „hálát adok Istennek azért a megtiszteltetésért, hogy a gyermekeim és az unokáim mártírok”." Most már együtt örömködhet a "mártír" terrorista család Allah-al... Azért milyen jó, hogy együtt a család!!! ❗👏
cutcopy
2024. július 31. 08:54
Lesz helyükbe jelentkező..
pulsarito
2024. július 31. 08:36 Szerkesztve
Izraeli terror jó, arab terror nem jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!