Hoppá: már a Sziget Fesztiválon is fellépett a párizsi olimpia megnyitójának botrányhőse

2024. július 29. 10:59

Barbara Butch LMBTQ-aktivistáról, lemezlovasról van szó.

2024. július 29. 10:59
null

Nyitókép forrása: képernyőmentés

 

Amint a Mandiner is beszámolt róla, múlt pénteken este elkezdődött a sportágak ünnepe, a párizsi olimpia – egyelőre azonban mégsem a nemes küzdelemről szólnak a híradások, hanem a botrányos jelenetekkel tarkított megnyitóról. Az egyik legbotrányosabb jelenet az volt, amikor Az utolsó vacsora című Da Vinci-festményt jelenítették meg elvileg (ezt a szervezők később árnyalták.) Ezzel kapcsolatban az egyik híres amerikai konzervatív politikai kommentátor, Liz Wheeler a következőképpen fogalmazott: „az olimpia Az utolsó vacsora meggyalázásával kezdődik… Jézus és apostolai helyébe egy elhízott nő és transzneműek lépnek. Mondtam, hogy ez szellemi háború. Ez soha nem a »toleranciáról és befogadásról« szólt.

Ezek démonok, akik a Sátán imádatára akarnak kényszeríteni.”

A „szeánsz” egyik központi figurája Barbara Butch volt. (A másik a megnyitó meztelen „Dionüszosza”, aki büszke a pénteki olimpiai megnyitóra, róla korábban írtunk.) Most az előbbivel foglalkozott az International Business Times egyik cikkében.

Butch-nak több mint 70 000 követője van az Instagramon, a közösségi médiában pedig a következőképpen mutatkozik be:

Szia, a nevem Barbara Butch. Szerelmi aktivista, DJ és producer vagyok Párizsban.”

Ezt is ajánljuk a témában

Kiderült, céljának tekinti, hogy „egyesítse az embereket”, hogy „a zenén keresztül szeretetet sugározzon a számukra”. Zenei munkássága mellett Barbara Butch kiáll az LMBTQ-jogok mellett, főleg a leszbikus jogokért harcol, de mellette a túlsúlyosak elfogadtatásáért is küzd.

 

Munkásságát a francia LMBTQ Újságírók Szövetsége elismerte, és az Out d'or 2021 (vagyis az év LMBTQ személyisége) díjjal tüntették ki. Barbara Butch-ról szintúgy kiderült, annak idején fellépett a Sziget Fesztiválon

A Sziget Fesztivál közösségi oldala

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. július 29. 14:55
„az olimpia Az utolsó vacsora meggyalázásával kezdődik… " Lesz záróünnepély is? Arra vajon mit találtak ki?
elfújta az ellenszél
2024. július 29. 14:18
Aki járt az ősi Olympiában, láthatta, hogy a helyszín nem csupán a sport kultuszáról szól. Az olimpiai "faluban" ugyanakkora hangsúlyt kapott a szellemi képességek fejlsztése, mint a fizikai erőé. Az olimpiai játékok közötti időszakban képzési központként funkcionált, és a kor legjobb filozófusai és tudósai oktatták az ősi erények tiszteletére és az istenek kultuszára az ifjakat, az edzések mellett. Persze nem olyan bacchanáliákra nevelték őket, mint a párizsi rendezvény, a mostani megnyitó az olimpiai eszme megcsúfolása. Az sem véletlen hogy a kakis Szajna vízbe zavarják bele a sportolókat, ez tudatos megszégyenítés, a Trash Cult átültetése a gyakorlatba. A gyökértelen libsi tömegkultúra szándékosan rombol le minden pozitív hagyományt és hinti szét a kakit, eteti meg erőszakosan mindenkivel.
atti64
2024. július 29. 13:23
A FASZOPOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5m007h 0p3ra70r
2024. július 29. 13:15
Egyébiránt ott lép fel, ahol engedik neki és ott az bámulja meg aki akarja, ha teljesítete az ehhez szükséges feltételeket. Én speciel leszarom, amíg nem hetrnte ötször nyolc órában a hősök terén tart performanszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!