Homoszexuális férfiakat kényszerítették az ukrán frontra a csecsenek

2024. szeptember 09. 12:21

Döntés elé állították őket: vagy váltságdíjat fizetnek vagy „önként” bevonulnak.

2024. szeptember 09. 12:21

Nyitókép illusztráció. Fotó: Olga MALTSEVA / AFP

Homoszexuális férfiakat tartóztattak le és kényszerítettek arra Csecsenföldön, hogy Oroszország oldalán harcoljanak az ukrajnai frontvonalon – közölte a North Caucasus SOS nevű LMBTQ-jogvédő csoport információi alapján a lengyel közszolgálati televízió angol nyelvű hírportálja, TVP World.

A lap idézte azt a jelentést is, mely szerint legalább hét, saját neméhez vonzódó férfit zsaroltak meg a biztonsági erők, hogy önként jelentkezzenek szolgálatra, közülük legalább egyet pedig meg is öltek a jogvédő csoport szerint.

2022-ig nyúlhat vissza az eset

Az NC SOS, a csecsenföldi LMBTQ-közösség támogatására 2021-ben létrehozott válságcsoport a jelentésben azt írta, hogy 2022 szeptemberében, még mielőtt Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást jelentett volna be, hat férfit tartóztattak le homoszexualitás gyanújával.

A csoport állítása szerint a férfiakat koholt vádakkal fenyegették meg, és közölték velük, hogy előzetes letartóztatásba kerülnek, ahol a többi rab tudomására hozzák a nemi orientációjukat.

Ezután állítólag választás elé állították őket: 

vagy 17 ezer dollár váltságdíjat fizetnek, vagy „önként” jelentkeznek ukrajnai szolgálatra, ahol a csecsen erők az Orosz Föderáció erőivel együtt harcolnak 

– írta a lap.

A váltságdíj összege túl nagy volt három fogvatartott férfi családjának, így végül arra kényszerítették őket, hogy beleegyezzenek az önkéntességbe.

A 2022-es letartóztatásokat követően folytatódtak a hasonló esetek, és a következő évben további négy férfit kényszerítettek így katonai szolgálatra. Az NC SOS csoport jelentése hozzátette, hogy utóbbi férfiak további sorsa ismeretlen – állítja a jogvédő csoport.

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. szeptember 11. 11:19
Helyes!
The Loner
2024. szeptember 10. 09:15
"Homoszexuális férfiakat kényszerítették az ukrán frontra a csecsenek! Na, ez a szo...pás ! :)))
The Loner
2024. szeptember 10. 09:14 Szerkesztve
...
Csigorin
2024. szeptember 09. 22:04
nem is ertem miert nem szolitja fol az lmbetegq kozosseg az elnyomott orosz buzikat hogy keljenek fel es dontsek meg a gonoszputyin uralmat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!