Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hivatalos: „tűzparancsot” kaptak Bidenéktől az ukránok

2024. június 21. 11:28

A megszállt ország mostantól minden határon túlról támadó orosz fegyvert célba vehet.

2024. június 21. 11:28

A nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Amerikai jóváhagyásra mostantól Oroszország határai közelében ezúttal már bármilyen orosz fegyver ellen csapást mérhetnek az ukránok. Az amerikai tisztviselők szerint ez az engedély ráadásul már nem pusztán a harkivi régióra vonatkozik – írja a Politico.

Az Egyesült Államok most már hivatalosan is engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy az amerikaiak által szállított fegyverekkel csapást mérjen bármely, a határon túlról támadó orosz erőre,

legalábbis amerikai tisztviselők szerint. A Politico a kérdés kapcsán felidézte Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó keddi nyilatkozatát is. Jake Sullivan azt mondta, hogy az Ukrajnával kötött megállapodás az amerikai fegyverek Oroszországba történő kilövéséről kiterjed „minden olyan helyre, ahol orosz erők átjönnek a határon az orosz oldalról az ukrán oldalra, hogy megpróbáljanak további ukrán területeket elfoglalni”.

„Ez nem a földrajzról szól. Hanem a józan észről. Ha Oroszország a saját területéről támad vagy támadni készül Ukrajna területére, akkor

csak annak van értelme, hogy Ukrajna visszavághasson a határon túlról támadó erőknek”

– közölte a nemzetbiztonsági tanácsadó.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. június 24. 19:59
Az Oroszok eddig kesztyűs kézzel bántak ukrajnával, de ha az oroszok akarnák, ukrajnában zéró áramellátás lenne, amit rendkívül könnyű lenne elérni. De eddig ezt a lakosság megkímélése miatt nem lépték meg. Tudjuk, hogy nem zselé dönt a taktikáról. A nyugat kizárólag a nyugati választópolgárok reakciója alapján dönt arról, mit műveltet ukrajnában. Majd nézd meg ezt, miért van ukrajnában háború. A link beillesztését számomra letiltották, azért Videán keress rá. Videa/ And Game feliratos Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
lajajakab11
2024. június 21. 21:39
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Nasi12
2024. június 21. 18:27
Amikor az ukránoknak elege lenne végre, akkor adnak nekik ujabb cukorkát, hátha folytatják az emberveszteségüket. Kérdés, hogy ez az otthonmaradt feleségek és gyerekek örömére is lesz e vajon?
survivor
2024. június 21. 16:23
Ha USA ad atomfegyvert: Armageddon. Ha nem ad.: Rus beveti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!