Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia

Kíméletlenül lesújtott az Európai Bizottság az Apple-re

2024. március 04. 18:14

A vállalat rögtön bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

2024. március 04. 18:14

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd eurós bírságot szabott ki hétfőn az Apple amerikai információtechnológiai vállalatra.

A döntés oka az, hogy a Spotify által benyújtott panasz nyomán elindult vizsgálat megállapítása szerint az Apple tisztességtelen gyakorlatot alkalmazott a zenei streaming szolgáltatások terén, hátráltatva versenytársait.

Az Apple készülékek felhasználói az Európai Unióban nem dönthettek szabadon arról, hogy hol, hogyan és milyen áron vásároljanak zenei streaming előfizetést

– nyilatkozta Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa hétfőn.

A Bizottság megállapította, hogy az Apple korlátozta az alkalmazásfejlesztőket abban, hogy tájékoztassák az iOS-felhasználókat az Apple App Store-on kívül elérhető olcsóbb zenei streaming előfizetési szolgáltatásokról.

Mostantól az Apple-nek lehetővé kell tennie a zenei streaming fejlesztők számára, hogy szabadon kommunikálhassanak felhasználóikkal – mondta Vestager.

Az Apple bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. Az Apple részvénye 2,7 százalékos mínuszban állt hétfőn délután 17.30 óra körül a New York-i értéktőzsdén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOËL SAGET, FRANÇOIS WALSCHAERTS / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. március 04. 18:34
Helyes, hajrá EU, több szabadságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!