Északi Áramlat: a Kreml a németek reakcióját lesi

2024. február 07. 16:12

„Érdekes lesz, hogy a német hatóságok milyen lelkiismeretesen állnak hozzá ehhez a vizsgálathoz” – hangsúlyozta Dmitrij Peszkov.

2024. február 07. 16:12
null

Mostantól már az lesz érdekes, hogy a német nyomozás mennyire lelkiismeretes, azt követően, hogy a svéd ügyészség lezárta az Északi Áramlat gázvezetékek 2022 szeptemberében történt felrobbanása ügyében folytatott vizsgálatot – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.

„Most azt kell majd figyelnünk, hogy maga Németország hogyan viszonyul ehhez, mert az az ország sokat veszített, és sok mindenről le kellett mondania e terrortámadás folytán. Kárt szenvednek a német adófizetők, kárt szenvednek a német cégek és vállalatok, amelyek elveszítik a versenyképességüket, elveszítik jövedelmezőségüket e gáz nélkül.

Érdekes lesz, hogy a német hatóságok milyen lelkiismeretesen állnak hozzá ehhez a vizsgálathoz”

– hangsúlyozta az államfő szóvivője.

Peszkov emlékeztetett rá, hogy német cégek is részesei voltak a vegyesvállalatnak, amely a gázvezetékek üzemeltetője volt. Megjegyezte, hogy a történtek után rengeteg adat került nyilvánosságra arról, hogy ki állhatott a kritikus infrastruktúra felrobbantása mögött.

Dmitrij Peszkov elmondta, hogy Oroszország a nyomozás során többször is tájékoztatást kért Svédországtól a nyomozásról, de ezt Stockholm mindannyiszor megtagadta.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyomozás leállításáról „figyelemre méltónak” nevezte a svéd döntést,

amely az elkövetők azonosításának lehetetlenségére hivatkozva szüntette meg a vizsgálatot.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Danish Defence / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. február 08. 12:26
Scholz elvtárs elöre tudott a gázvezetés elleni szabotázs akcióról. De kussolt, mert ez volt az ukáz Washingtonból. Germanisztán ugyanis 1945 óta még mindíg nem szuverén, hanem megszállt országnak számít. Az USA gyámsága alatt.
Burdisgarage
2024. február 08. 10:24
Érdekes a nato tagság szempontjából is!
bispora
2024. február 08. 08:40
A svédek hihetetlen bátorságról tettek tanúbizonyságot: nem igazolták a terrorcselekményben az ukrán szálat! A NATO nem érdemli meg őket...
Nimril
2024. február 07. 20:47
A csőgörény volt!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!