Donald Tusk magabiztos: Majd én megmondom, van-e még értelme a V4-nek

2024. február 27. 09:05

A lengyel kormányfő ellenőrizni akarja, a visegrádi országok támogatnak-e minden „értelmes” tevékenységet az Európai Unióban.

2024. február 27. 09:05

Visszajövök Prágából és elmondom, van-e még értelme a Visegrádi Csoportnak vagy sem. Ez a találkozó sok mindent megmagyaráz – jelentette ki Donald Tusk a Do Rzeczy tudósítása alapján.

A lengyel miniszterelnök közölte:

Pontosan azért utazom Prágába, hogy ellenőrizzem, vajon a V4 olyan formátum-e, amely támogat minden értelmes tevékenységet az Európai Unióban. Sokat értünk el, amikor mindannyian erős támogatói voltunk a Nyugat hatalmának megerősítésének és demokraták voltunk.

Tusk persze nem felejtett el belerúgni szövetségeseibe: Robert Fico szlovák kormányfő nyilatkozataira azt mondta, megdöbbenve hallgatja őket, korábban pedig Magyarországnak is üzent.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Beata Zawrzel

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. április 02. 09:59
Az érdek dönt.
csente-2
2024. február 29. 08:43 Szerkesztve
Tusk egy légypiszoknyi folt a magyar-lengyel közös történelm idővonalán! Hamarosan érkezik valaki, aki egy laza kézmozdulattal letörli onnét.
zlorinczi
2024. február 28. 20:49
Egy biztos: Donald Tusknak nincs értelme. A V4 jövőjét pedig, remélem, hogy nem ő dönti el.
NiewiederGyurcsány
2024. február 28. 16:51
Buta bunkó polak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!