Zajlik a politikai boszorkányüldözés

2024. október 02. 23:07

Ma a politikusok súlyos árat fizethetnek azért, ha meg akarják védeni országuk határait az illegális migrációtól. Ennek ellenére egyre több helyen vezetnek be szigorúbb intézkedéseket a bevándorlás megfékezésére.

2024. október 02. 23:07
Matteo Salvini in Messina
Hajdú Tímea

 

FOTÓ: REUTERS / NURPHOTO / GABRIELE MARICCHIOLO 

A nyugati világban továbbra sem csillapodik a migrációs vita. Az illegális bevándorlásból fakadó problémák olyan szintre emelkedtek, hogy szinte nincs nyugati társadalom, ahol a lakosság ne követelne szigorítást. Sok esetben azonban hiába van meg a politikai akarat a határvédelemre, az emberjogi szervezetek vagy akár a bíróságok is megakadályozzák a politikusokat abban, hogy fellépjenek az illegális migráció ellen. Ez történt Olaszországban Matteo Salvinivel, a Liga párt vezetőjével. Az ország évek óta küzd azzal, hogy a migránsok az olasz partokat használják Európa kapujaként. Az emberek egy része csónakon érkezik, más része olyan civil szervezetek hajóján, amelyek a tengeren átveszik a ladikokból a bevándorlókat. Emlékezetes: 2019-ben Salvini belügyminiszterként nem engedélyezte, hogy Lampedusán kikössön egy 147 migránst szállító hajó, amelyet az Open Arms nevű nonprofit szervezet működtetett. A politikus elmondása szerint az embercsempészeket szerette volna elriasztani a kikötők lezárásával, egy bírósági végzés azonban felülírta a miniszteri döntést, és a hajó három hét után kiköthetett a szigeten.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000102
2024. október 02. 23:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­e­­­l­d­­­ ­a­ ­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!