Von der Leyen nagy szöget vert az unió koporsójába

2024. október 14. 05:48

Teljes hitelvesztés az uniós fővárosban.

2024. október 14. 05:48
Demkó Attila
Demkó Attila
Magyar Nemzet

Nyitókép: Hannibal Hanschke

 

„Ha az alapvető tényeket nem tartja tiszteletben az Európai Bizottság elnöke, az nem magyar baj. Európa baja. A Zöldek, progresszívek, a liberálisok, az egész baloldal, de még a néppártiak is azt mondanak, amit akarnak az Európai Parlamentben. Akár minden elemében hazug állításokat is tehetnek Magyarországról – és tettek is. Ha nem is elegáns ez a nagyüzemi dezinformáció, a politikai harcba belefér. De a bizottság elnökétől nem.

E beszéd után joggal kérdőjelezhető meg, hogy Magyarországot, a nekünk járó forrásokat korrekten kezeli-e a bizottság vagy politikai alapon, sőt a nyomásgyakorlás szándékával. Felmerül a politikai bosszú vagy a zsarolás szándéka. Ha az EU bosszút akar állni, nem a kormányon fog, hanem minden magyar állampolgáron. Annak is fájni fog ez, aki tapsol ennek a beszédnek. Ha törvénytelen módon visszatartják a magyar embereknek járó EU-s forrásokat addig, amíg azok el nem vesznek, mindannyian szegényebbek leszünk.

A tét itt nem a magyar–EU-viszony, még csak nem is a magyar nemzet egy jelentős részének végső elidegenedése az uniótól. Mert Von der Leyen beszéde után mindenki számára világos, aki lát a pályán, hogy ki nem akar megállapodást. Ez is nagyon negatív persze, de a tét még nagyobb. Az ilyen típusú bizottsági szerepfelfogás az EU végét jelenheti hosszabb távon, hiszen a bizalom maradékai is eltűnnek a rendszerből. Vagy vannak mindenkire vonatkozó szabályok, vagy nincsenek. Az Európai Bizottság és annak elnöke egyszerűen nem kezelhet így egy tagállamot. Ursula von der Leyen beszédével a bizottság olyan hitelvesztést szenvedett el, ami nehezen helyrehozható. Az EU legnagyobb magyar és nemzetközi támogatóinak kellene aggódnia Von der Leyen asszony performanszán, hiszen elég nagy szöget vert ezzel az EU koporsójába.

Ami bizony kár, mert az uniónak a mai geopolitikai helyzetben nagyobb a létjogosultsága, mint valaha.

Szükségünk van erős Európára, szilárd határokkal, újraélesztett hadiiparral, harcképes hadseregekkel. Ez most mind nem létezik, s ezért az olyan politikusok felelősek, mint Von der Leyen, aki miniszterként a német hadsereggel sem tudott mit kezdeni. Megbukott német kormánytagként, most pedig az Európai Bizottság elnökeként is. Teljes a hitelvesztése.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesti051
2024. október 14. 08:07
Lehet, hogy Macron optimista volt a két, három évvel. Amit láthattunk szerdán, az katasztrófa volt, az EU totális erkölcsi és politika züllése... Tegnap este volt Horn Gábor, Szentiványi István, Gajdics Ottó és Boros Bánk Levente részvételévl a Csörte a Hir TV-ben. Amit Horn és Szentiványi előadott, az a valóságtagadás magasiskolája volt. Olyan apróságrón nem beszélve, hogy Gajdics, meg Boros türelmesen végighallgatta Hornék szövegét, és amikor ők próbáltak meg beszélni, Horn Gábor minden szavukba közbeszólt, belevágott... Egyszerűen undorító volt a viselkedése. Ismét alátámasztotta a régi véleményem: Soha többé SZDSZ-t!!!!!
sexykitty-5000110
2024. október 14. 08:04
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­c­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Dixtroy
2024. október 14. 08:03
"Ursula von der Leyen beszédével a bizottság olyan hitelvesztést szenvedett el, ami nehezen helyrehozható." Semmi ilyen nem történt. A szélsőballibernyák vezetés elmondta Orbánnak, hogy miért fog büntetést kapni, illetve nem azt, hogy miért, hanem milyen vádpontok ürügyén. Orbán rendesen rájuk pirított, de ez őket nem érdekli, csak figyeld meg a sajtójukat, vagy a civil a pályánt, szépen itt megállnak a történetben a lebaszásnál. Pár napig tanácstalanok voltak, és ment a handabanda, hogy Orbán elvesztette az önuralmát, meg kocsmai szint, meg személyeskedés, tehát az A trükk szerint mentek, az előzmény, hogy Orbánt durván és hazugul betámadták, nem létezik, csak az, hogy Orbán micsoda alpári suttyó tiszteletlen módon beszélt. Aztán erről leugrottak, mert akkor foglalkozni kell a sajátjaik mocsok stílusával, a korrupciós lista, az orosz vendégmunkások tényeivel, az meg kellemetlen, mert nem igaz. Most akkor itt a B terv, Orbánt szembesítették bűneivel, snitt.
ptrfarkas43
2024. október 14. 07:04
Ez van amikor az eut egy politilai csoport akarja uralni agyament ideológiával,a gazdság nem érdekli őket, politikai alapon hoznak döntéseket, és ha ez nem elég bírói itéletelet. Már az sem érdekli őket, hogy a valóság szembejön, bevezetik a tényellenőrzésnak csúfolt cenzúrát. Bőszen kínáznak oroszoznak hisz ezek biztos bedőlnek az igen rossz 4 % os gdp vel, miközben az eu szárnyal a maga 0,8% val.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!