Visszavonulót fújt az Európai Bizottság: Magyarország legszorosabb szövetségese levegőhöz jut

2024. október 25. 13:54

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 799 millió eurót felszabadít a Szlovákiának járó uniós forrásokból, mert a szlovák parlament közelmúltbeli erőfeszítései „enyhítették az aggodalmait”.

2024. október 25. 13:54

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az Európai Unió 799 millió eurós támogatást ad Szlovákiának a jogállamisági vita után – döntött a szervezet végrehajtó testülete a Politico beszámolója alapján.

A Szlovákiának folyósított kifizetést az Európai Bizottság visszatartotta, hogy nyomást gyakoroljon Robert Fico, Moszkva-barát miniszterelnök kormányára

– írja tőle megszokott keretezésében a Washingtonból irányított brüsszeli lap.

Veerle Nuyts, a Bizottság szóvivője azt mondta indoklásképpen, hogy a szlovák parlament közelmúltbeli erőfeszítései „enyhítették a Bizottság bizonyos aggodalmait”.

Mint megírtuk, Magyarország is hozzájuthat az uniós források egy részéhez, igaz, politikai okokból továbbra is jelentős pénzeket blokkol az Európai Bizottság.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. október 25. 15:41
Szlovákia éppen magyarellenes intézkedéseket hoz, de ennek ellenére Orbán legjobb barátja. Hát nem azt jelenti, hogy sok barátja lenne a hazaáruló balfasznak... Talán a "barátai" éppen azért "barátai", mert eladja nekik a mi hazánkat, Magyarországot.
llnnhegyi
2024. október 25. 15:00
A libbcsikommcsi trollok újságírók politikusok már ettől is idegben vannak. Jó látni kínlódásukat,nem tagadom!-:))
Mendi
2024. október 25. 14:56
Mézesmadzag, hogy elidegenítsék tőlünk őket! :((
h040183
2024. október 25. 14:44
SLOXIT! HUXIT! Picsába az egésszel! Határok zárva, egyetemisták nem mehetnek egyetemre, pénz nincs másra csak Ukrajnára, LMBTQ-ra meg még több migránsra, a befektetőket aktívan elijesztik Kelet-Európától. Mit keresünk még ebben a kuplerájban?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!