Visszatért a COVID Európába – ezekre a tünetekre érdemes figyelni

2024. október 22. 11:51

A britek már el is kezdték az emlékeztető oltaásokat.

2024. október 22. 11:51

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az Independent arról számolt be, új koronavírus-variáns terjed az Egyesült Királyságba, amely az esetszámok gyors növekedését okozza. Az ország Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) által közzétett adatok szerint 

a XEC nevű variáns terjedése aggodalomra ad okot, 

közben az egészségügyi hatóságok fokozott óvatosságra intenek.

Mint írták, a XEC a KS.1.1 és KP.3.3 variánsok kombinációjaként jött létre, egyre nagyobb arányban jelenik meg a koronavírussal fertőzött betegeknél. Az október 6-ig tartó héten 100 ezer emberre vetítve 4,5-re emelkedett az új variánsra pozitívan tesztelt betegek kórházi felvételi aránya, ami jelentős növekedés az előző heti 3,7-es értékhez képest.

Megjegyezték, hogy az új variáns tünetei hasonlóak a többi Covid-változatéhoz, melyek a következők:

  • köhögés,
  • hidegrázás,
  • légzési nehézségek,
  • torokfájás,
  • orrfolyás, orrdugulás,
  • íz- és szaglásvesztés,
  • fáradtság, levertség,
  • izomfájdalom,
  • fejfájás,
  • szédelgés és / vagy hányás, hasmenés

Megkezdődött az emlékeztető oltások beadása

Bár már a szigetországban sem kötelező a karantén pozitív teszt esetén, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (NHS) továbbra is azt javasolja, hogy a fertőzöttek legalább öt napig kerüljék a másokkal való érintkezést. A Szolgálat általános szabályként azt is megfogalmazta, hogy 

aki tüneteket tapasztal, várjon, amíg azok elmúlnak, mielőtt visszatérne a szokásos tevékenységeihez.

Az Independent cikkéből az is kiderült, az egészségügyi szolgálat már megkezdte az őszi emlékeztető oltások beadását a legveszélyeztetettebb csoportok számára, így igyekezve mérsékelni a járvány újabb hullámának potenciális hatásait.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 22. 14:15
Ne feledjük, az előző nagy hullámban is rekordszámra hullottak a szerencsétlen magyarok, erős + büszkén... A proli, ha már tud pálinkát főzni, a felesége meg töltött káposztát azt hiszik, ők mindenhez is értenek.
Obsitos Technikus
2024. október 22. 13:33
Stimmt. Én már kifele jövök belőle. Lázam az nem volt, és csak kicsit köhögtem.
Bernard
2024. október 22. 13:26
Ez a biztos jele, hogy az ukrajnai háború a végéhez közeledik.
2024. október 22. 12:37 Szerkesztve
Hú mire is emlékeztetnek ezek az oltások? Ja, megvan: Tömeges emberkísérletek Korrupció A gazdaság leállítása Extraprofit a vakcinagyártóknak Oltás utáni halálesetek. Hisztériakeltés Tényleg emlékeztető oltások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!