Vereségre Majdan a válasz Grúziában?

2024. október 28. 21:26

A győztes Grúz Álomra forró ősz vár, és az ukrán példából tanulva akkor van esélye a túlélésre, ha nem engedi ki a kezdeményezést a kezéből.

2024. október 28. 21:26
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva Tér

Nyitókép: Giorgi ARJEVANIDZE / AFP

„E tekintetben árulkodó, hogy elsőként a választások után demonstratívan Tbiliszibe látogató Orbán Viktor magyar kormányfő és Ilham Alijev azeri elnök gratulált a győzelemhez. Jellemző, hogy a Financial Times erre azonnal felhorkant, és arról ír, hogy Orbán látogatása veszélybe sodorja Grúzia európai integrációját és az ország stabilitását.

A nyugati fősodornak nem tetszik ez az eredmény – az EU már azonnal a szabálytalanságok kivizsgálását, és az európai irány melletti kiállást sürgette -, ám óvatosan kivár, hiszen a Grúz Álom győzelme egyértelmű, ráadásul tisztában vannak vele, hogy a párt nem nyugatellenes, hanem a szuverenista, konzervatív euroatlanti vonalhoz tartozik, amely az amerikai választások után Trump sikere esetén akár új lendületet is kaphat.

A győztes Grúz Álomra forró ősz vár, és az ukrán példából tanulva a mostani eredmény ellenére akkor van esélye a túlélésre, ha nem engedi ki a kezdeményezést a kezéből. Ez pedig összecsapásokat, feszült belpolitikai helyzetet feltételez. Mert ahogy már Zurabisvili felvetette, új választást akar az ellenzék rendezni a Nyugat felügyelete mellett. Ugye emlékszünk ez első ukrán Majdanra?! A forgatókönyv egyértelmű. kérdés, hogy Grúzia tanult-e posztszovjet múlt történéseiből.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Mérgesek is miatta a háborúpárti brüsszeli politikusok...

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000128
2024. október 28. 23:05
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­­k­e­l­­­d­ ­a­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­n­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Treeoflife
2024. október 28. 23:00
"A győztes Grúz Álomra forró ősz vár, és az ukrán példából tanulva a mostani eredmény ellenére akkor van esélye a túlélésre, ha nem engedi ki a kezdeményezést a kezéből." Ha van egy csepp eszük, tanultak az ukrán példán, és észnél vannak. Azért bicskanyitogató, ahogy a nyugat reagált a grúz választások eredményére, anélkül, hogy ténylegesen fel tudnának mutatni olyan visszaéléseket, amely döntő befolyással lett volna a választásokra. A grúz ellenzék is "nyugati támogatást" akart, és nem pedig a hazájuk javát szolgálni. A beloruszok túlélték, talán a grúzoknak is sikerül.
nzoltan-818
2024. október 28. 22:37
Remélhető, hogy a grúzok tanultak az ukrán Majdan-ból és nem követik el ugyanazt a hibát mint az ukránok és nem fognak engedni egy kiprovokált puccskísérletnek.
ekeke1
2024. október 28. 22:11
"Ugye emlékszünk ez első ukrán Majdanra?! " Örökre emlékezetembe vésődött victoria nuland a helyszínen alkotott tevékenysége, valamint a CIA és nembarátunk, andré goodfriend alkotásai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!