Újabb orosz főember esett ki az ablakon

2024. október 21. 07:33

Az oligarcha halála újabb taggal bővíti azon orosz vezetők sorát, akik rejtélyes körülmények között haltak meg.

2024. október 21. 07:33
null

Nyitókép forrása: A TRHaber X-oldala

A Daily Mail értesülése szerint meghalt egy Putyinhoz közel álló orosz üzletember, miután Moszkvában rejtélyes körülmények között kiesett otthonának ablakából. Mihail Rogacsov a Jukosz nevű orosz olajipari óriásvállalat alelnöke volt, amelynek működését leállították, miután sajtóhírek szerint a cég összetűzésbe került Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Az első jelentések szerint az oligarcha halálát öngyilkosságként kezelték, mivel állítólag rákos volt, és egy üzenetet is hagyott hátra, amelyet a hatóságok most vizsgálnak.

Rogacsov közeli barátai és rokonai azonban határozottan cáfolták ezeket az állításokat. Szerintük semmi jel nem utalt arra, hogy Rogacsov öngyilkosságot követett volna el. Sőt, meglátásuk szerint a halála előtt kifejezetten „jó hangulatban” volt. Rogacsov hosszú és sikeres karriert futott be, többek között 2007-ben a Norilszk Nikkel vállalat vezérigazgató-helyettese lett. A cég tulajdonosa, Vlagyimir Potanin, Oroszország egyik leggazdagabb embere, akinek a cégeit Nagy-Britannia szankcionálta, mivel Potanint Putyin „belső körének” tagjaként tartják számon. Az oligarcha halála újabb taggal bővíti azon orosz vezetők sorát, akik rejtélyes körülmények között hunytak el.

Korábban hasonló rejtélyes eset történt a Lukoil cég 67 éves iparmágnásával, Ravil Maganovval is, aki 2022 szeptemberében esett ki a moszkvai Központi Klinikai Kórház ablakából. Bár a hivatalos álláspont szerint öngyilkosság történt,

nem készült hivatalos feljegyzés az öngyilkosságról, és nem különös módon voltak kamerák az érintett területen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. október 21. 09:17
Ez ilyen ragályos betegség amit el lehet kapni.
díszponty
2024. október 21. 09:03
Ezeket az eseteket mindig Putyinra kenik. Ám aki elég sok krimit nézett, feltűnhetett volna, hogy egyéb ellenségei így kenik Putyinra a felelősséget, hiszen az dívik, hogy mindenki rá gondol.
kiss-janosaltabornagy
2024. október 21. 09:01
A lakása miért lenne egy milliomosnak efy bérhaz sokadik emeletèn?
Ergit
2024. október 21. 08:59
Eső lesz, alacsonyan repülnek az oligarcha vezetők.... :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!