Új cél lebeg a holland feministák szeme előtt: fontos célra gyűjtenek pénzt

2024. október 05. 11:23

Egy emlékművet szeretnének emelni a 17. századi boszorkányüldözések áldozatai számára.

2024. október 05. 11:23
A protester holds a placard reading "International feminist" during a demonstration rally organised by women's rights groups to defend the right to abortion, on International Safe Abortion Day, in Paris, on September 28, 2024.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Ian LANGSDON / AFP

Holland feministák komoly célt tűztek ki maguk elé, ugyanis az a tervük, hogy egy emlékművet emelnek a 17. századi boszorkányüldözések áldozatai számára – számolt be róla a The Guardian.

A feministák által vezetett Nemzeti Boszorkány-emlékmű alapítvány ezidáig már 35 ezer eurót, azaz nagyjából 14 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze ezen cél megvalósítása érdekében. A lap szerint nyomatékosan kiemelték, hogy annak a nagyjából 70 ezer embernek, főként nőknek szeretnének emléket állítani, akiket az 1600-as évek nagy boszorkányüldözései során öltek meg Európában és Amerikában.

Azt is kiemelték, hogy a holland karneválokon a boszorkányok égetését mind a mai napig vicces dologként mutatják be,

miközben a boszorkányüldözések története szerintük lényegében a nők módszeres gyilkolásának története. Többek között erre szeretnék felhívni a figyelmet az emlékművel.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 13:05
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
dorkoka
2024. október 05. 13:02
Fél millió nő, közel csak alaphangon, ennyit csak a konkvisztádorok, máglyázók spanyolban öltek meg, adósok akik leszámoltak a finanszírozójukkal, politikusok akik ellenfelükkel. szégyenteljes korszak. Olyan mint most. keresztény vallásos katolikusként elítélem az egyházat, akik felböfögtem egy bocsánatot. Ez nincs fel tárva. Jár a harangszó az ártatlanul megölt, megkínzott emberekért. Sajnálom hogy a rothadó anarchisták és marxisták állnak ki ezen nemes ügy mellett.
survivor
2024. október 05. 13:01
A mongolok által megölt 100.000-k nek mikor állítanak szobrot ? 1200-as évektől...
patópál
2024. október 05. 13:01
Nem kell beszopni a legújabb füstgránátot. Nem a humanizmus hajtja őket, csak új támadási vektort találtak az egyház ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!