Több ezren követeltek kalifátust Hamburgban: „Allahu akbar!” kiáltástól visszhangzott a város

2024. október 14. 10:12

A kalifátusra való felhívás politikailag abszurd, de nem büntethető.

2024. október 14. 10:12
null

Nyitókép: AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Iszlamisták ezrei gyűltek össze vasárnap este Hamburgban, hogy követeljék a saría bevezetését Németországban – írja a Visegrád24 Hírügynökség, amely egy videót is közzétett az X-oldalán.

A gyűlésről készült felvételeken hallható volt, hogy a tömeg többek között Allahu Akhbar-t skandál.

A Muslim Interaktiv azt állította, hogy a tüntetésen mintegy ötezer ember vett részt – írja a Neokohn.

A szervezet az elmúlt évben aktívan tevékenykedett Németországban, számos gyűlést szervezett, különösen Izrael Hamász palesztin terrorcsoport elleni háborúja elleni tiltakozásul.

Frank Schnabel hamburgi rendőrfőnök áprilisban azt mondta a ZDF-nek, hogy nem lát jogalapot a szervezet betiltására. Hasonlóképpen nyilatkozott Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter is, aki azt mondta, hogy

a kalifátusra való felhívásuk „politikailag abszurd”, de nem büntethető.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Aki nem látja az összefüggést a terrorcselekmények és az illegális bevándorlás között, az vagy vak, vagy hülye, vagy egy vak és hülye ideológia rabja.

 

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisshun
2024. október 14. 12:15
"politikailag abszurd"? miért? ha az abszurd korlátlan bevándorlási politikátokat ennyire védtétek több mint egy évtizeden keresztül, akkor miért nem tudjátok átadni a megfelelő jogköröket egy meghatározó muszlim kisebségnek a határaitokon belül? (egyétek meg amit főztetek szarházi németek)
Dixtroy
2024. október 14. 12:14
Hajrá Sonkavár, az iszlám megszerette a disznóhúst!
Korn
2024. október 14. 12:13
:D ez gyorsan ment....
The Loner
2024. október 14. 12:13
"Több ezren követeltek kalifátust Hamburgban: „Allahu akbar!” kiáltástól visszhangzott a város" ---------------- Anya, kezdődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!