Ugyan, egy „Allahu akbar!”, „halál a káfirokra!” vagy „éljen a kalifátus!” kiáltás még nem jelent semmit! És hát ő itt született, nem bevándorló, értem?!

2024. augusztus 29. 17:07

Hát, valahogy így állunk. Ahogy az Egyesült Államok egyik védjegye volt a tömeges lövöldözés, úgy Nyugat-Európa kezd a késelés otthonává válni.

2024. augusztus 29. 17:07
null
Veczán Zoltán

(Nyitókép: képernyőkép / Nius.de)

Megint agyonszúrtak két embert valahol. A tettes ismeretlen, az indítékai úgyszintén, ezért őrizzük meg a nyugalmunkat, ne üljünk fel az uszításnak, várjuk meg a hivatalos vizsgálatok eredményeit! Ne higgyünk a kiszivárgó információknak, azok csak az előítéleteinkre akarnak apellálni! Ugyan, egy „Allahu akbar!”, „halál a káfirokra!” vagy „éljen a kalifátus!” kiáltás a támadás előtt még nem bizonyítja, hogy terrorista indítékai lettek volna. Hogy a fiatalember péntekenként betévedt a mecsetbe egy-egy vérimám szónoklatára, még nem jelenti, hogy szélsőséges muszlimnak lehetne nevezni. És igenis itt született, szóval akkor sem számít bevándorlónak, ha anyja-apja az, ha a tágabb lakókörnyezetével összefogva sem tudna leírni egy helyes mondatot az állam nyelvén, s ha időnként nőket zaklat a strandon, mert nincs rajtuk burka vagy legalább burkini.

Nem. Ő brit, ő francia, ő német. El a kezekkel tőle! Majd a rendőrség, amely rendet tart; majd a titkosszolgálat, amelynek ez a – se nem terrorista, se nem szélsőséges iszlamista, se nem integrálhatatlan bevándorló – fiatalember már rég a látókörébe került, csak hát valahogy mégsem sikerült lekapcsolni időben. Majd az állam. A brit állam, a német állam, a francia állam, ők felléphetnének, de most nagyon elfoglaltak. Elfoglaltak, mert van sokkal fontosabb dolguk is, például megakadályozni, hogy a többi brit, francia meg német – akik éppenséggel nem késeltek meg senkit „Allahu akbar!”-t kiabálva, nem járkálnak iszlamofasiszta gyűlésekre, és alap­vetően betartják a törvényeket – ne tegyen elhamarkodott lépéseket, ne tüntessen, ne követelőzzön, és ne is írogasson mindenféle összefüggésekről a közösségi médiába, mert az bűncselekmény.

Hát, valahogy így állunk. Ahogy az Egyesült Államok egyik védjegye volt a tömeges lövöldözés, úgy Nyugat-Európa kezd a késelés otthonává válni. Sajtó még van úgy-ahogy, ezért híradások még itt-ott akadnak a történtekről. Előbb-utóbb – általában akkor, ha az e téren cenzúrázatlan alternatív jobboldali orgánumok miatt már letagadhatatlan – a fősodratú média is elismeri, hogy igen, valóban, már megint muszlim bevándorló volt az elkövető, mint tízből kilencszer. Néha még a hatóságok is súlyának megfelelően kezelik az ügyet – persze csak mint elszigetelt esetet, rendszerszintű csak a szélsőjobboldali fenyegetés lehet.

Nyakon szúrt rendőr, játszótéren, koncerten megkéselt kisgyerekek, városfesztiválon lemészárolt idősek. Southport, Annecy, a párizsi Gare de Lyon, Mannheim és legutóbb Solingen.

Sadiq Khan, London pakisztáni származású, munkás­párti polgármestere 2017-ben azt mondta, hogy a terrorizmus a nagyvárosi lét velejárója. Azóta, hogy pártja a kormányrudat is magához ragadta a töketlen toryktól, a mondás másik felét is bebizonyította, miszerint kőkeményen büntetendő a bevándorlás okozta terrorizmusról nem megfelelő nézeteket vallani – nem kell ehhez zavargásokban részt venni, elég csak leírni egy posztban.

Mindez egyre inkább hasonlít arra a helyzetre, amit Samuel T. Francis – egyébként igencsak megosztó – amerikai publicista annak idején anarchozsarnokság névvel illetett. Vagyis hogy az állam a lovak közé dobja a gyeplőt a közállapotokat illetően, mert nem tud vagy nem akar rendet tartani, ellenben az alapvetően törvénytisztelő állampolgárok vegzálásában nagyon is érvényesíti erőszak-monopóliumát, s különösen kíméletlen erővel sújt le azokra, akik mindezt kritikával illetik.

Számunkra az egykori vasfüggöny kellemetlenebbik oldalán kísértetiesen ismerős ez, ahol a köztörvényes bűnözők mindig inkább reménykedhettek az amnesztiában, mint a politikai rabok. Nos, szeptemberben és októberben a baloldali brit kormány ötezer rabot készül szélnek ereszteni, hogy legyen hely a letartóztatott rendpárti és bevándorláskritikus tüntetők bebörtönzésére.

Hiába, vannak prioritások.

 

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kekszalagosautistamarki
2024. szeptember 02. 21:28
legyen ukrajna európa fegyenctelepe, ha már úgyis tök üres kietlen puszta lesz az egész
fater0921
2024. augusztus 30. 17:28
Teljesen mindegy, hogy milyen nációhoz tartozik a késelő- legyen német, brit, francia vagy büdöslábú, embert ölt, teljesen lényegtelen, hogy milyen apropóból, halál legyen a jutalma. Sajnos vissza kéne hozni a szemet szemért, fogat fogért törvényt!!!!!!És a gyilkosnak NINCS SEMMI JOGA!!!!!!!!Egy joga van........az pedig a halál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Király Kávéház
2024. augusztus 30. 13:20
"coyote-0 2024. augusztus 30. 07:17 A régi gyarmattartó országok most megfizetnek a több száz éves elnyomásért és rablásért. Mindennek ára van." Igen, teljes mértékben egyetértek. Mint anno. Apponyi is megmondta. Most Magyarországot megbűntették, most alul maradtunk de eljön még az idő amikor mi fogunk nevetni és a többiek járnak pórul.
Héja
2024. augusztus 30. 07:47
Ha nem lenne ijesztő,röhögnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!