Szijjártó elárulta Európa nagy titkát az orosz-ukrán háborúról: „Láttam azt a dokumentumot…”

2024. október 10. 10:56

Szijjártó Péter a Mandinernek adott exkluzív nagyinterjújában emlékeztetett, hogy 2022 tavaszán közel állt a békekötéshez Oroszország és Ukrajna, ám a nyugati hatalmak azt mondták az ukránoknak, hogy harcoljanak tovább.

2024. október 10. 10:56

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Bel- és külpolitikáról, az Európai Unióról, Donald Trumpról, Győrről és a jobboldali fiatalokról is beszélt a Mandinernek adott exkluzív nagyinterjújában Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. Természetesen szóba került az orosz-ukrán háború uniós kezelése és a békekötés esélye is.

2022. március végén, április elején majdnem megállapodás született a béketárgyaláson. Láttam azt a dokumentumot, amelyet már majdnem aláírtak, s amely az akkori realitások szerint véget vetett volna a háborúnak. Mi történt? Jöttek a nyugatiak, és azt mondták az ukránoknak, tessék harcolni tovább, nem szabad elfogadni semmilyen megállapodást

– emlékezett vissza a tárcavezető, aki támogatja a kínai-brazil béketervet, és hangsúlyozta, az általuk szervezett Béke barátai csoport alakuló ülésére csupán három európai országot hívtak meg, Magyarországot, Franciaországot és Svájcot.

Szijjártó Péter megjegyezte, bár 2022 elején az volt a célja az EU vezetőinek, hogy térdre kényszerítsék Oroszországot, ez a mai napig nem történt meg, naponta halnak meg emberek a fronton, miközben a békéhez sem kerültek közelebb a felek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. október 10. 13:00
A nyugatiak = a Fives Eyes, azaz az angolszászok az USA vezetésével. Boris Johson, volt brit miniszterelnök, konkrétan őt ugrasztotta a Washingtont irányító FED-es hadipari pénzhatalom. Úgy játszanak ezek milliók, milliárdok életével, mintha billentyűkön, vagy húrokon játszanának. A woke-világ megbukott tegnap Európában. Repedés van a Falon (Páneurópai piknik)! S tudjuk már, ha ez megtörténik, le is omlik nemsokára (Berlini Fal)! Mialatt valaki válaszol, hogy nem látom a fától az erdőt! Jelezném, hogy Hitler fegyverkezését és Lenin, majd Sztálin bolsevik államépítését ugyanazok finanszírozták a Wall Streetről! Csakhogy tudjuk, honnan fúj ismét a háborús woke-szél!
bondavary
2024. október 10. 12:57
"Laci DACH 2024. október 10. 12:02 Ki a fenét érdekli, mit mond Szijáró..? A helyzet az, hogy több mint 2,5 év alatt Oroszország NEM TUDTA legyözni Ukr-t..és a NATO a "first level" fegyvereit még(!) nem adta oda.. Putyin és csicskái höböröghetnek - és közben az orosz katonák is fogynak..nem csak az ukránok..Ha Putyin sokat ugrál, majd a NATO odadurrant.." Ukrajnának nyilván ígértek valamit, amikor Boris Johnson leállította a megállapodást. Viszont azóta Ukrajna a támogatások ellenére nem tudott győzni. Nem tudták, vagy nem is akarták őket győzelemhez segíteni? Egyik sem válik a nyugat dicsőségére. Ez a két és fél év nagyon nagy bukás volt Ukrajna számára. Ukrajna, nem állt ki, hogy ha a saját területükön, saját áldozatok árán ők harcolnak, akkor az ő dolguk, hogy békét kötnek, vagy sem. Másképpen nézne ki Ukrajna, ha kiálltak volna magukért. Jobban állna Európa, jobban állnának az oroszok. Igaz, az USA céljai nem teljesültek volna.
Pelso j.
2024. október 10. 12:54
Lényegtelen, hogy ő mit látott, állítólag. Az lenne a fontosabb dokumentum, amit a ruszki főnökének kellene aláírnia, arról nem beszél.
sexykitty-5000107
2024. október 10. 12:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!