Rendkívüli!

Elhunyt Kozma Imre atya

Széthullóban az EU a Die Zeit szerint, Orbán javaslata jó megoldás lenne, csakhogy van egy kis bökkenő

2024. október 17. 06:06

„Közösen immár nem megy”, az EU egyre megosztottabb a migráció kérdésében – mutat rá a lap.

2024. október 17. 06:06
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

„Egyre több EU-tagállam tér el az egységesen tervezett európai menekültügyi politikától, annak ellenére, hogy csak tavasszal fogadtak el egy új EU-s menekültügyi rendszert” – írja a Die Zeit német lap.

Mint a portál cikkében rámutat: már egy sor EU-ország közölte, hogy ki akarja vonni magát a közös menekültpolitika hatálya alól, azaz látszik, hogy közösen immár nem megy, és az EU egyre megosztottabb a kérdésben.

A lap példaként Lengyelország, Hollandia, Magyarország, Ciprus és Finnország álláspontját emeli ki. Mint a Die Zeit emlékeztet: Magyarország például a múlt héten csatalkozott Hollandiához és bejelentette, hogy nem kívánja alkalmazni a közelmúltban elhatározott új szabályozást.

Orbán Viktor megoldása jó megoldás lehenne, de van egy kis bökkenő

Megírtuk: habár Magyarország és Hollandia egyértelmű jelzést küldött az Európai Uniónak: nem azért vannak itt, hogy kompromisszumot kössenek, hanem azért, hogy határozott vonalat húzzanak a migrációval kapcsolatban, függetlenül a politikai költségektől és a gyakorlati korlátoktól, az Euractiv szerint

a két ország valószínűleg nem kap felmentést az EU migrációs politikája alól, bármennyire is szeretné, mert ehhez minden tagállamnak bele kellene egyeznie a Szerződés módosításába.

Kapcsolódó cikkében a Die Zeit is úgy véli: aligha valószínű, hogy az Unió rábólint a magyar kérelemre, hiszen az ország a belépéskor nem kért különleges elbánást ezen a területen.

Ugyanakkor a lap rámutat: egyre több uniós tagállam próbálhatja majd meg figyelmen kívül hagyni a kollektív szerződéses szabályokat – és ezzel lehetetlenné tenni a migrációs kérdésre adott egységes európai választ.

A Die Zeit teljes, német nyelvű cikkét a témában a lap előfizetői itt olvashatják.

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bondavary
2024. október 17. 12:46 Szerkesztve
"...és ezzel lehetetlenné tenni a migrációs kérdésre adott egységes európai választ." Nem volt egységes meghívás a migránsok felé, most ne akarják az előidézett problémát azokra is ráterhelni, akik a tömeges migrációt kezdettől ellenezték.
polárüveg
2024. október 17. 12:10
Kicsit feltűnő, hogy az eddig állandó EU vezetés egyetlen válságra sem tudott hatékony megoldást, egyáltalán csak megoldást sem. Az EU egységére hivatkozó 2 bites politikusok éppen a koporsószögeket verik az EU sírjába, amikor a szövetség szabályait nemhogy nem tartják be, de szándékosan megszegik, továbbá egy tagország szuverenitását támadják a munkaköri leírásukat teljesen félredobva. Mikor látott olyat a világ, hogy az alkalmazott takarító az alkalmazó tulajdonos eltávolítását követeli? Márpedig az alkalmazott von der Leyen a tagország demokratikusan megválasztott Orbán kormányának eltávolítását követelte. Legközelebb ezt más országgal is megteszi, és más témában is. Von der Leyennek ezért azonnal fel kell mondani, és új elnököt választani a tagállamoknak.
remi
2024. október 17. 10:13
""a két ország valószínűleg nem kap felmentést az EU migrációs politikája alól" Akkor figyelmen kívül kell hagyni, osztjónapot. Egyszerű többséggel megszavazott, már alapjáraton is betarthatatlan szarról van szó, ami amúgy se szól másról, mint a dajcsok a kkeu térséget hulladéklerakónak akarják használni. Dónaldtuskó ebbe farokcsóválva, nyüszítve, lefetyelve, boldog arccal beleegyezett és már épül is a kábé 50 migrancslerakat amiben majd a dajcsok által kiselejtezett iszlamista, súlyos bűnöző és egyéb hulladék lesz lerakva. Nekünk nem kell ebben részt venni, a polyákok viszont erre szavaztak. Mi nem. Ennyi.
oldcitizen-2
2024. október 17. 09:54
Közösen eddig sem ment, az EU ugyanis a németek projektje, nekik volt előnyös, ők diktáltak, bármi is a maszlag és porhintés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!