Sajtószabadság ukrán módra: börtönnel sújtanák a valóságot bemutató újságírókat

2024. október 22. 20:44

Az indok ezúttal is a háború.

2024. október 22. 20:44
null

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Ezentúl tilos lesz az erőszakos mozgósítást rögzítő videófelvételek közzététele a különféle médiumokban és közösségi platformokon – számol be róla a Kárpát Igaz Szó. Minderről az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi parancsnoksága tett közzé egy közleményt. 

A vitatott döntést azzal indokolják, hogy a kényszersorozásos videók hátráltatják a mozgósítás folyamatát, társadalmi felháborodást szítanak és ártanak az ország nemzetközi megítélésének, márpedig mindez az orosz propaganda céljait szolgálja, áll a hivatalos közleményben.

Azon médiumok, újságírók vagy bloggerek, akik mégis nyilvánosságra hoznak ilyen felvételeket, bűnvádi eljárásra számíthatnak.

Ukrajnában az elmúlt hetekben nagyon megerősödött a kényszertoborzás. A hadsereg illetékesei és Roman Kosztenko, a parlament védelmi bizottságának titkára is elismerte, visszaesett a mozgósítottak száma. Azt pedig maga a védelmi miniszter árulta el, hogy a mozgósítottaknak csupán 12 százaléka vonul be önként a seregbe.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julcsi-66
2024. október 22. 22:14
Vajon miért nem akarják az "ukrán" földet és az európai "értékeket" védeni?
sexykitty-5000122
2024. október 22. 21:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Tasi János
2024. október 22. 21:21
Ezzel IS csak EU konformmá akar válni! Julian Assagne-t évekig tartották fogva az akkor még EU tag Nagy -Britannia legszigorúbb börtönében azért mert meg merte írni a valóságot ezzel meghazudtolva a SZENT NARRATÍVÁT, amit a cionáci világsajtó jobbról és balról a nyakunkba zúdít folyamatosan és szisztematikusan! Itt IS Ukrajna háborújáról papoltok folyamatosan, pedig a cionáci Nudelman rezsim háborúja dúl, a nyugati rablókánok képviseletében az UKRÁN ÉS OROSZ NÉP ELLEN az ukrán és orosz nép TULAJDONÁNAK ELRABLÁSA ÉRDEKÉBEN!
fenris
2024. október 22. 21:12
-Itt rendnek köll lenni! - mondta zselé, és berúgta a szart az ágy alá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!