Rég nem kapott ilyen kemény kritikát Von der Leyen: „Személyesen felelős ezért”

2024. október 16. 11:04

Orbán Balázs a német lapnak adott interjújában rámutatott, hogy az Európai Bizottság elnöke politikailag hibáztatható Európa rossz stratégiájáért az orosz-ukrán háborúban, az Ursula von der Leyen által választott hangnem pedig nem sok jót ígér a kontinens jövőjére nézve.

2024. október 16. 11:04
null

Nyitókép: AFP/Urs Flueeeler

Minél hamarabb térünk vissza a tárgyalóasztalhoz, annál jobb mindenkinek – jelentette ki a Berliner Zeitung megkeresésére Orbán Balázs, aki úgy véli, Ursula von der Leyen politikailag felelős Európa rossz stratégiájáért az orosz-ukrán háborúban. Rámutatott, hogy százezrek haltak meg, milliók veszítették el az otthonukat, az eszkaláció folyamatos, ami azt bizonyítja, hogy az EU tervei kudarcot vallottak.

Az Európai Bizottság elnöke személyesen felelős ezért

– szögezte le Orbán Viktor politikai igazgatója a Mathias Corvinus Collegium nagyszabású berlini konferenciáján. Hozzátette, Magyarország két és fél éve hangoztatja, hogy a harctéren nincs megoldása ennek a konfliktusnak, és ettől akkor sem tér el, ha egyébként óriási nyomást helyeznek rá.

Az Európai Parlamentben történt konfliktusról azt mondta, Von der Leyennek természetesen lehetnek saját politikai nézetei, de az EB vezetőjeként semleges álláspontot kellene képviselnie – ő azonban a felszólalási idejét inkább arra használta fel, hogy ideológiai álláspontja alapján támadja a Tanács elnökségéért felelő kormányt.

Szégyen! A Bizottság elnöke nem beszélhet így, mert aláássa a hitelességét. Az Európai Unió jövőjéről szóló vitában nem lehet ideológiákkal jönni, ötleteket és megoldásokat kell bemutatni. Ha ez a stílus és hangnem nem változik, akkor nagyon nehéz idők várnak ránk, nem csak Magyarországot nézve, hanem egész Európában

– mondta Orbán Balázs, aki úgy látja, hogy az EB-nek fogalma sincs arról, mit kellene tennie.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kastellorizo
2024. október 16. 14:03
recipdoki 2024. október 16. 13:57 Jaja, te biztos odaállnál az orosz tank elé, gyíkember. 🤡
recipdoki
2024. október 16. 13:57
Orbán Balázs a szar kiszólt a pöcegödörből höhöö Ehhez képest a miniszterelnök politikai igazgatója arról beszélt a Mandiner videójában, hogy „pont ‘56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát”. O
Zjzj
2024. október 16. 13:11
A cikkcim egy kaliberes politikust kritikajat sugallta, nem ezt a nyalas sz*rt.
hehepuzlup
2024. október 16. 12:44
In einer Zeit, da Ungarn wegen der massiven Verleumdungen fest zusammenstehen muss, muss es auch rechtliche Mittel gegen einer seine Frau misshandelnden Sauf- und Raufbold, der betrunken aus Gaststätten entfernt werden muß, geben ! Einen Rowdy, der friedliche ungarische Bürger bedroht und nicht mehr Herr seiner Handlungen zu sein scheint, will Ungarn führen! Dieser Abschaum gehört mit allen rechtlichen Mitteln aus dem Verkehr gezogen werden.Viktor Orban hat bei den Demonstrationen in Kotcse souverän reagiert. Das reicht aber nicht!! Hier ist die volle Härte des Gesetzes gegen die Strippenzieher anzuwenden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!