Putyin bécsi falova

2024. október 01. 06:34

Orbán Viktor kormányfő és Szijjártó Péter külügyminiszter ünnepel, végre egy külpolitikai siker.

2024. október 01. 06:34
Herbert Kickl casts his vote in Austria's general election
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

Nyitókép: Askin Kiyagan / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Egész Európára nézve biztonsági kockázatot jelentene, ha Kickl lenne a következő osztrák kancellár. Az FPÖ elnöke rendre visszautasította Putyin autoriter politikájával kapcsolatos bírálatokat, bírálta az Oroszország elleni szankciókat. A FPÖ elnöke Orbán Viktor politikáját tartja példának. Voltaképpen nincs ebben semmi meglepő: egyik elődje, Heinz-Christian Strache a világhírűvé vált, s a bukását előidéző Ibiza-videóban elismerte: a magyar, pontosabban az Orbán-féle médiaviszonyokat akarja megvalósítani hazájában.

Az FPÖ tehát távol áll attól, hogy demokratikus pártnak nevezhessük. Egyelőre korai lenne kijelenteni, hogy az FPÖ a következő osztrák kormány tagja lesz, de jó esély van rá. Minden a második helyen végzett, Karl Nehammer-vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) további magatartásától függ. Az osztrák kancellár jelezte, egy olyan kormányban nem venne részt, amit Kickl vezet, de ha más személyt találna az FPÖ a kabinet irányítására, arra valószínűleg már nem mondana nemet. Elképzelhető lenne ugyan, hogy az ÖVP a szociáldemokratákkal, továbbá a liberálisokkal lépjen koalícióra, de az FPÖ és az ÖVP programjában több az átfedés.

Nehéz kormányalakítás lesz, de nagy összegben nem fogadnánk arra, hogy az alkudozás végén Európa szempontjából minden jóra fordul majd.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gajdics Ottó

Magyar Nemzet

Idézőjel

Az illegális migráció a globalisták fegyvere a nemzetállamok ellen.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2024. október 01. 09:06
Te Rónay! Már elfelejtetted - pedig nem is olyan rég volt! - hogy Gyurcsányoddal Putyin pöcsét szoptátok? Előtte az átkosban pedig a szovjetek pöcsét? A híres legaljasabb komcsi Népszara?! Elmégy te a büdös francba!
sexykitty-5000099
2024. október 01. 08:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­n­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
cutcopy
2024. október 01. 08:58
Vicces ahogy egy komcsi lap jogutód munkatársa putyinozik..
Obsitos Technikus
2024. október 01. 08:51
Ez sportfirkásznak is teljesen hülyének bizonyult, megtették hát külpolitikai elemzőnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!