Pokolgépes merénylet történt Moszkvában, többen megsérültek, a célszemély súlyosan (VIDEÓ)

2024. október 15. 17:37

A robbantásban megsebesült egy hatéves kisfiú is.

2024. október 15. 17:37
null

Nyitókép:  TASZSZ Telegram-oldala

Kedden reggel pokolgépes merényletet követtek el egy vállalkozó ellen Moszkvában, amelynek következtében hárman megsebesültek – jelentették az orosz rendvédelmi szervek.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint a robbanás Moszkva délnyugati részén történt, amikor egy autóba szerelt pokolgép működésbe lépett. A támadás áldozata Viktor Misacsev volt, aki a Sejker Grupp nevű cég főigazgatója és társalapítója. 

A robbantásban megsérült Misacsev hatéves kisfia és egy harmadik személy is.

Misacsev a detonáció következtében elvesztette egyik karját. A rendelkezésre álló információk szerint a robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a vállalkozó megpróbálta eltávolítani azt a járműről.

Az orosz hatóságok több lehetséges indítékot is vizsgálnak. A hatóságok egyik szóvivője elmondta, hogy az egyik verzió szerint a merénylet Misacsev üzleti tevékenységéhez köthető, de nem zárják ki a személyes ellenszenv lehetőségét sem.

A Sejker Grupp kozmetikai termékek forgalmazásával foglalkozik, továbbá orosz nagyvárosokban éttermeket és bárokat üzemeltet. 

A nyomozás során megállapították, hogy a robbanószerkezetet a gépkocsi motorháztetője alá, a vezetőülés felőli oldalra szerelték fel. A szerkezet házi készítésű volt, és körülbelül 50 gramm trotilnak megfelelő robbanóerővel bírt.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Interista
2024. október 15. 19:39
Fél karomat az autómért.
sexykitty-5000113
2024. október 15. 19:30
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­­­n­­­c­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
békalepcse2.0
2024. október 15. 19:29
Na ez sem az éles eszéről lett híres. Egy robbanószerkezetet kézzel eltávolítani... Gondolom távvezérelték és ahogy megfogta ennél tökéletesebb időpont nem is lehetne a detonáció indítására.
Akitlosz
2024. október 15. 18:57
A főigazgató az nem állami titulus? Az operaházban van főigazgató. Magáncégeknél ügyvezető igazgató vagy vezérigazgató van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!