Orbánnal kampányolnak Romániában: kitiltanák a magyar miniszterelnököt az országból

2024. október 02. 20:26

A romániai párt elnökjelöltje egy tévéinterjúban arról is beszélt, hogy a magyar kormányfő oroszpárti, és „revizionista nyilatkozatokat tett”.

2024. október 02. 20:26

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Bár még hetek vannak hátra a romániai elnökválasztásig, a kampány ezerrel pörög, és időnként meghökkentő kijelentések hagyják el az aspiránsok száját. Igaz ez Elena Lasconira, a román ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökére és államfőjelöltjére is, aki nemrég azt nyilatkozta egy tévéinterjúban, hogy

Orbán Viktor Romániából való kitiltását is fontolóra venné.

Lasconi – akit esélyesnek tartanak a november végi elnökválasztás döntő menetébe való bejutásra is – azt is megjegyezte, hogy meglátása szerint a magyar miniszterelnök „revizionista nyilatkozatokat tett”.

A Krónika által is szemlézett nyilvánosságra került interjúrészletben az is elhangzott, hogy amennyiben az USR jelöltjét választják Románia államfőjének, 

el fog beszélgetni a magyar kormányfővel.

A román pártelnök elsősorban Orbán Viktor Tusnádfürdőn elhangzott nyilatkozatait kifogásolja. 

„Ellenzem Orbán miniszterelnök úr kijelentéseit, ő egy ellentmondásos személyiség, aki inkább oroszpártinak tűnik. (...) Az ilyen kijelentéseknek nincs helye Romániában” – szögezte le Lasconi, aki azzal folytatta, 

az elhangzott kijelentésektől függően, kérhetném a nemkívánatos személlyé nyilvánítását”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Ugyanazt mondta Brüsszelben és Budapesten is”

Emlékezetes, hogy ugyanakkor Marcel Ciolacu, regnáló román miniszterelnök nem talált kifogásolni való Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében. Mikor az újságírók állásfoglalást szerettek volna tőle kérni, az alábbi nyilatkozatot tette: „Mondott valamit Romániáról? Akarják, hogy megtiltsam neki, hogy Romániába jöjjön? Ugyanazt mondta Brüsszelben és Budapesten is. Nem az én dolgom. Én konkrét gazdasági kapcsolatokról beszéltem, és láttam, hogy ő is ezekre utalt. 

Elnézést, de Magyarország az EU-n belül Románia harmadik legnagyobb partnere. 

Ez az igazság. Nem az én dolgom kommentálni a kijelentéseit” – idézte fel az erdélyi lap.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 02. 22:01
Mi pedig kitiltjuk a román trélereseket.
sexykitty-5000102
2024. október 02. 21:45
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
ujelet-mgtsz
2024. október 02. 21:40
Van miért félniük a románoknak a revíziótól. Jogtalanul és jogellenesen uralkodnak Erdély fölött.
lacika-985
2024. október 02. 21:39
Ez a redvás retkes sarkú génhibás ribanc a nyugati elit kitartottja és a nemzetállamok ellensége , neki minden büdös ami nem a multik érdekeit szolgálja .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!