Orbán Viktor lesz az osztrák parlament elnökének első vendége

2024. október 26. 22:30

Az osztrák parlament első szabadságpárti elnökeként Walter Rosenkranz körülbelül 30 percet tárgyal majd a magyar kormányfővel, majd Orbán ezt követően találkozik az FPÖ elnökével, Herbert Kickllel is.

2024. október 26. 22:30
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Jövő csütörtökön Orbán Viktort fogadja Walter Rosenkranz, az osztrák parlament elnöke – számolt be a Heute. Később a Kronen Zeitung is megerősítette, hogy valóban Orbán lesz az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusának első hivatalos vendége.

Az osztrák parlament első szabadságpárti elnökeként Rosenkranz körülbelül 30 percet tárgyal majd a magyar kormányfővel, majd Orbán ezt követően találkozik az FPÖ elnökével, Herbert Kickllel is. 

A Heute információi szerint Orbán délután négy órától részt vesz egy beszélgetésen a svájci Weltwoche hetilap meghívására, ahol Gerhard Schröder volt német kancellárral vitázik. Walter Rosenkranzot csütörtökön, a bevándorlásellenes FPÖ tagjai közül elsőként választották az osztrák parlament elnökévé. A szavazást megelőzően a bécsi zsidó közösség vezetője nyílt levélben fejezte ki tiltakozását a választás ellen, mivel Rosenkranzot a „revizionista tábor náci bűnözők előtt tisztelgő” képviselőjének nevezte; több más zsidó szervezet is ellenezte a döntést.

Rosenkranz az osztrák hagyományoknak megfelelően az FPÖ, azaz a legtöbb szavazatot szerzett párt tagjaként lett házelnök. Az azonban még nem biztos, hogy az FPÖ a kormánykoalíció részévé válik, ugyanis több párt elzárkózott a koalíciókötéstől.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. október 27. 00:15
tiltakoznak a zsidó szervezetek.... pedig őket is védené a migráció megállítása, sőt. Vagy az a baj, hogy a vezetőiket nem érdekli a zsidók sorsa, mert cssk akkor fontos a pozi, ha bántják őket?
sexykitty-5000126
2024. október 27. 00:10
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
NáciVadász
2024. október 27. 00:06
Mi van? Itt csak értelmes hozzász'ö'lészek vannak ?
europész
2024. október 26. 23:47
Jo lesz ha Schroderrel vigyaz Viktor.Az a szalloige hogy aki Schroderrel kezet fog utana szamolja meg az ujjait,hogy meg van e mind?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!