Nógrádi György Zelenszkij győzelmi tervéről: Ez egyszerűen ostobaság

2024. október 21. 16:18

A biztonságpolitikai szakértő nem fogta vissza magát a legújabb ukrán elképzelés hallatán.

2024. október 21. 16:18

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgynevezett győzelmi tervét értékelte Nógrádi György az Ultrahangban. Mint mondta: az ukrán elnök béke- vagy győzelmi tervének három pontja továbbra is titkos. Egyébként meg utoljára mutatta be azt az ukrán lakosságnak, ami „mindent elárul”.

A terv szerint meg kell kezdeni Ukrajna felvételi procedúráját a NATO-ba, a háború után pedig az ukrán hadsereg válthatná fel az amerikait Európában. Nógrádi György saját elmondása szerint alig talált szavakat a terv minősítésére: 

nagyon nehéz helyzetben vagyok, hogy mi a legcsúnyább szó, amit az ön műsora elbír, ez egyszerűen butaság, ostobaság”.

Átvenné az ukrán hadsereg a spanyol Rotában található fontos katonai bázist, meg a rammsteini katonai bázist az amerikaiaktól? Átvenné az amerikaiak európai atombázisait? – tette föl a kérdést a biztonságpolitikai szakértő.  

A szakember úgy látja, az, hogy az ukrán hadsereg helyettesítené az amerikait Európában, azt jelentené, hogy Európa összeroppan. Nógrádi azt a kérdést is feltette, mivel a háború végeztével itt lesz egy hadsereg rengeteg fegyverrel, vajon hol fogják ezeket a fegyvereket feketén eladni?

„Ebben a béketervben semmi nem stimmel” 

– szögezte le Nógrádi. Szerinte Zelenszkij a legalapvetőbb összefüggéseket sem érti.

Ami az első pontot illeti: a NATO szabályai szerint nem lehet felvenni olyan országot, ami háborúban áll.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. október 21. 20:43
Érdekes látni, hogy van olyan, aki Nógrádi Tanár Urat lepontozza. Az ilyen emberek bizonyára laikusként jobban értenek a biztonság politikához, mint a Tanár Úr, akinek ez az életé és még ért is hozzá. Persze, tudom, mi van a háttérben. Van egy film, a címe a 12 dühös ember. Ez pontosan a lepontozó emberekről szól. Nem ártana megnézniük.
auditorium
2024. október 21. 18:48
Az új holland Natofőnök R. kijelentette: "Ukrajna Natotag lesz, ha eljön az ideje."
Kanmacska
2024. október 21. 17:48
birozslet, vagy észt, vagy mi vagy! A szabadságról agitálsz itt, aztán a Tisza Párt vezére azzal biztatja a magyarságot, hogy mondjon le a szuverenitása egy részéről! Nem látsz itt némi ellentmondást, blöki?
sexykitty-5000121
2024. október 21. 17:48
🍓 ️ ­É­r­t­é­­k­­­e­l­d­ ­a­ ­s­­­z­­­e­x­i­­­ ­p­u­­n­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!