Netflixes sorozatért lobbizik Emmanuel Macron

2024. október 11. 08:40

A francia elnök visszacsábítaná Emilyt Párizsba.

2024. október 11. 08:40
null

Nyitókép: cnn.com

Sok nézőt meglepett, amikor a Netflix Emily Párizsban című sikersorozatának negyedik évadának végén kiderült, hogy főszereplő Rómába készül. Emmanuel Macron francia elnök is beszállt a kérdésbe, és azt mondta, hogy az ország „keményen harcolni fog” azért, hogy megakadályozza a következő széria olasz fővárosba költözését – számolt be a CNN

Arra fogjuk kérni őket, hogy maradjanak Párizsban, az Emily Párizsban-nak Rómában nincs értelme

– mondta a Variety-nek egy szerdán megjelent interjúban. 

Macron aggodalma érthető, hiszen a sorozat turizmusra gyakorolt hatása jelentős volt: a francia Nemzeti Mozi- és Animációs Központ szerint a turisták harmincnyolc százaléka említette a sorozatot látogatásának egyik okaként.

Róma polgármestere is megszólalt az ügyben

A Netflix sorozat középpontjában a Lily Collins által alakított, húszéves amerikai marketingvezető, Emily Cooper áll, aki Chicagóból Párizsba költözik egy munka miatt, és élvezi a la belle vie-t a francia fővárosban. A sorozat a Netflix legnézettebb produkciói közé tartozik, ám amikor a streamingóriás bejelentette az ötödik évadot, a készítője, Darren Star azt mondta, hogy Emily mostantól „Rómában is jelen lesz”.

A francia elnök megjegyzéseit követően Róma polgármestere, Roberto Gualtieri az X-en tette közzé válaszát: 

Kedves Emmanuel Macron, ne aggódjon: Emily remekül érzi magát Rómában. A szívet pedig nem lehet irányítani: hagyjuk, hogy ő válasszon

– írta a polgármester, aki a Gualtieri a The Hollywood Reporter Roma című lapnak adott nyilatkozatában feltette a jogos kérdést: „Macron elnöknek nincs fontosabb dolga, ami miatt aggódnia kellene?

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 11. 09:16
Milyen életbevágó kérdés!! Macron nagyon elégedet lehet Franciaország helyzetével.
patópál
2024. október 11. 09:15
Az országa rottyon van, de egy kibaszott sorozaton rugózik. Örkény ma munkanélküli lenne.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 08:48
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­e­x­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!