Rendkívüli!

Elhunyt Kozma Imre atya

NATO-tagország ment neki Szijjártó Péternek – a következmények beláthatatlanok

2024. október 17. 09:36

Litvánia panaszt tett a magyar külügyminiszterre, mert állítása szerint a Kazahsztánnal zajló tárgyalásokon elsősorban Magyarország érdekeit nézte, ráadásul el is tért az elfogadott uniós megfogalmazástól.

2024. október 17. 09:36

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Litvánia panaszt tett Szijjártó Péterre az Európai Unió politikai és biztonsági bizottságának ülésén, miután a magyar külgazdasági és külügyminiszter vezette az uniós delegációt az EU–Kazahsztán együttműködési tanácson – írja az Izvesztyija.

Vilnius azzal vádolja Szijjártót, hogy az eseményen elsősorban Magyarországot és nem az EU-t érdeklő kérdésekre összpontosított

– teszi hozzá a lap.

A cikk szerint a magyar tárcavezető állítólag eltért az elfogadott uniós megfogalmazástól, nem vetette fel az emberi jogokkal kapcsolatos kérdéseket, és bírálta az Oroszország elleni európai szankciókat is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. október 17. 12:18
Litvánia szaladt árulkodni a Központ Bizottsághoz. Annyi csak a különbség, hogy Brüsszel messzebb van mint Moszkva és, hogy már nem a Szovjetunió része hanem az Európai Unióé. Egyébként a hozzáállás ugyanaz. Nyalni ezerrel.
csapláros
2024. október 17. 12:15
gilou-au-clavier 2024. október 17. 11:25 ..."A sok forrófejű, elmebeteg faszfej & pöti gecimagyarka fidesztálib kommentelő azt gondolja, hogy nem oldaná meg a NATO secperc alatt a balti légtér kérdését :D"... És ennek mi a fasz köze van Kazahsztánhoz ??? Egyébként magyar Gripenek járőröznek Szlovákia, Szlovénia és Horvátország légterében is. De ha kell Albánia légvédelmét is bevállaljuk és a későbbiekben Szerbiáét is. Kac-kac...
haxima
2024. október 17. 12:14
manitowoc HA a magyar külügyminiszter "az uniós delegációt vezeti az EU–Kazahsztán együttműködési tanácson", AKKOR bizony, - NEM Magyarország, - HANEM az EU érdekeit KELL képviselnie. "nem vetette fel az emberi jogokkal kapcsolatos kérdéseket," Kimennek tárgyalni Kazahsztánnal. Gondolom kereskedelem, energia, bányászat. DE bazmeg nem említette meg a mocsok Szijjártó, hogy a nők ketrecben vannak tartva meg a zsidófuttatás csúnya dolog, meg egyéb köztudott (Borat c. dokufilm) dolgokat.
Szuper
2024. október 17. 12:11
Az nem zavarja a szarházit, hogy a dédapja (nagyapja) 1956-ban a szovjet tankokban a lett és takony ukrán társaival magyar embereket jött ölni, majd 40 évig itt ette a fene és a magyarok nyakánt taposták? De érzékeny lett férgese! Le kellene a fost a szivárványos szemüvegről töröln!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!