Menekültstátuszt kapott a gyereket zaklató migráns, miután azt állította, hogy transznemű

2024. október 03. 22:15

Egy algériai állampolgár, aki Franciaországban szexuálisan zaklatott egy kiskorút, menekültstátuszt kapott, miután azt állította, hogy transz identitása miatt hazájában üldöznék.

2024. október 03. 22:15
FRANCE - DEMONSTRATION AGAINST TRANSPHOBIA IN PARIS

Nyitókép: Fiatalok tüntetnek a „transzfóbia” ellen Párizsban/Anna Margueritat / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A bírósági dokumentumokban Medhi F. néven szereplő bűnözőt 2019-ben négy év börtönre ítélték egy 15 év alatti kiskorú szexuális zaklatásáért – számolt be a francia sajtó alapján a Daily Wire. 

A börtön mellett a bíróság elrendelte, hogy az elkövetőt ki kell utasítani Franciaországból. Medhi F. azonban 2020-ban menedékjogot kért a francia menekültek és állam nélküli személyek védelmével foglalkozó hivataltól, az OFPRÁ-tól, arra hivatkozva, hogy 

nem térhet vissza Algériába, mert transznemű, ami miatt üldöztetésnek lenne kitéve.

Az OFPRA elutasította a kérelmét büntetett előélete miatt, valamint azért, mert potenciálisan veszélyt jelenhet másokra. Mehdi F. azonban fellebbezett, és a francia nemzeti menekültügyi bírósághoz CNDA-hoz fordult. Ez a bíróság úgy döntött, hogy Mehdi F. már nem jelent veszélyt a francia társadalomra. Szerintük megbánást mutatott, és önként alávetette magát olyan programoknak, amelyek abban segítenek, hogy integrálódjon a társadalomba. 

Az OFPRA nem értett egyet a CNDA döntésével, és az ügyet a francia Államtanács elé vitte. Az Államtanács 2024. július 15-én a CNDA javára döntött, kimondva,

az, hogy a menekültstátuszt kérő személyt korábban elítélték, az „önmagában nem indokolhatja jogilag a menekültstátuszt megtagadó vagy megszüntető határozatot”,

és hogy „a bűncselekmények elkövetése óta eltelt időt és az érintett személy teljes magatartását” figyelembe kell venni.

Az OFPRA fellebbezett a Tanács döntése ellen, de azt hétfőn helybenhagyták, és a bírák úgy döntöttek, a 31 esztendős Mehdi F. joggal tart az üldöztetéstől Algériában transz identitása miatt, és ez a félelem elég komoly ahhoz, hogy menekültstátuszt kapjon Franciaországban. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000103
2024. október 04. 00:44
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
rizseslecso07
2024. október 04. 00:43 Szerkesztve
Na és. Nálunk meg azt hazudták néhány napja, hogy sokkal kisebb a bűnözés, mint néhány éve.
herden100
2024. október 04. 00:21
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
zrx8
2024. október 04. 00:13
hátravinni, agyonlőni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!