Meghalt egy magyar katonai attasé Csádban

2024. október 22. 21:24

A szállodai szobájában találtak rá.

2024. október 22. 21:24
null

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Honvédelem Facebook-oldala

Elhunyt a N'Djamenába akkreditált magyar katonai attasé, Vékás-Kovács Imre – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel kedd este.

Mint írják, Vékás-Kovács Imre alezredes a Magyar Honvédség kiváló és elismert katonája volt. 1988-ban kezdte meg katonai pályafutását, számos alkalommal szolgált műveleti területen, diplomáciai, illetve katonadiplomáciai beosztásokban.

Magyarország n'djamenai katonai attaséjaként nemrég kezdte meg külszolgálatát a Száhel-övezeti országban.

Az attasé hétfőn hunyt el, az ezt megelőző napokban rosszullétre panaszkodott, a szállodai szobájában találtak rá, idegenkezűségre utaló jel nem merült fel. Az elhunyt hazaszállítását a Magyar Honvédség biztosítja, halálának pontos okát Magyarországon vizsgálják ki. A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium részvétét fejezi ki a családnak.

(MTI)

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2024. október 22. 23:32
Lehet sima szívroham, esetleg mérgezés. De nem gyanítom, hogyha esetleg meg is ölték valami miatt, akkor arra fény derülne, ez nem lenne érdeke a politiknak. (Függetlenül a Fidesztől, egyik kormány sem verné ezt nagy dobra.) De mindentől függetlenül valaki meg tudja mondani, mi előnyünk származik nekünk a csádi misszióból?
monybbsc
2024. október 22. 22:39
Nyugodjon békében. De nem igazán értem, hogy ha egy katonaember rosszullétre panaszkodik - ismerek jópárat, hiú emberek, csak akkor panaszkodnak, ha már nagy a baj -, hogy lehet, hogy nem volt kórházban, vagy legalábbis orvosi megfigyelés alatt? Köztudomású, hogy Csádban az ellenlábas felek nem riadnak vissza a mérgektől, erről pár éve cikkek is születtek.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 22:24
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
llnnhegyi
2024. október 22. 22:23
Ha folytatják,akkor számtalan fémkoporsót kell odaküldeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!