Megdöbbentő videó: így dolgoznak az ukrán sorozótisztek – a kocsmákból szedték ki a harcképes férfiakat és vitték is őket a frontra

2024. október 14. 21:58

Egyre komolyabb a fejetlenség, ugyanis drasztikusan apad az utánpótlás a fronton.

2024. október 14. 21:58
null

Nyitókép: TikTok

Vérfagyasztó felvételeket tett közzé a brit Daily Mail, amelyeken az látható, amint az ukrán toborzótisztek már a bárokba és kocsmákba is be-betérnek, hogy onnan kiráncigálják akaratuk ellenére a katonakorú ukrán civileket, hogy őket mihamarabb a frontra lehessen küldeni. 

A brit lap megjegyzi, hogy az ukrán fővárosban ritkának nevezhetők az ilyen akciók, ez minden bizonnyal azt bizonyítja, 

hatalmas a baj a fronton és vészesen fogynak az emberek az ukrán oldalon. 

@dailymail The Ukranian military has launched targeted raids in Kyiv, detaining those refusing to show documents exempting them from military service, or those whose documents are considered faulty. Those who do not comply are being dragged out of restaurants, bars, nightclubs, and concert venues by army recruiters. #ukraine #ukrainian #military #war #news ♬ Suspenseful and tense orchestra(1318015) - SoLaTiDo

A jelenleg hatályos szabályok szerint minden 25 és 60 év közötti ukrán férfi sorozásra kötelezhető, a 18 és 60 év közöttiek pedig nem hagyhatják el az országot. A sorozást végző tisztek a képsorok alapján rendkívül agresszívan léptek fel és vittek el mindenkit, aki eddig nem lépett be önként a seregbe. Kijev áprilisban vezetett be egy új törvényt, amely előírja, hogy a katonai szolgálat követelményeit teljesítő embereknek be kell vinniük adataikat egy online rendszerbe, különben megbüntetik őket. 

Legutóbb péntek este tartottak nagyszabású akciót az ukrán sorozótisztek, akkor a kijevi Sportpalotában megtartott Okean Elzy rockkoncertre mentek be és vittek mindenkit, aki kellett nekik a frontra. 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikesi Károly
2024. október 17. 20:03
Ez az eredménye annak, hogy az USA és Nyugat-Európa jelenlegi kormányai mindenáron azt akarják, hogy Ukrajna a NATO tagja legyen. Ahelyett, hogy egy úgynevezett "pufferzóna" maradna. És, persze, a jó ukrajnai termőföld (= csernozjom) iránti ácsingózásról még nem is szóltam. Meg Ukrajna orosz ajkú kisebbségének (17-18 %) elkobzott jogairól sem. De: a NATO az utolsó ukrán katonáig támogatja ezt a valóságos népirtást. (Ld a "járulékos veszteség" címszó alatt is.)
voltospultos-2
2024. október 15. 08:40
Biztos Waffen SS harcértékű katona lesz belőlük.
Fegyenc8
2024. október 15. 08:15
Gondolom ez a drogos bohóc győzelmi tervének alapja. Bár felmerül bennem, hogy vajon milyen harcértéke lehet egy erőszakkal sorozott, alig kiképzett katonának az első vonalban? Vajon megéri-e az első szabadságát?
KötőDániell
2024. október 15. 07:12
A kárpátaljai Técsőn az asszonyok meg a gyerekek vasvillákkal meg kövekkel felszerelkezve támadtak a sorozótisztekre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!