Hidegrázós videót tett közzé a honvédelmi miniszter: harci repülőgépek érkeznek Magyarországra

2024. október 17. 22:49

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Svédországban tekintette meg azt a négy új Gripent, amelyek két év múlva tovább erősítik a híres magyar flottát.

2024. október 17. 22:49
Gripen

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a linköpingi Saab-gyárban megtekintette azt a négy új Gripen csúcstechnológiájú harci repülőgépet, amelyek 2026-ban Magyarországra érkeznek, kiegészítve a méltán híres és erős Gripen-flottát.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert:

amikor a svéd miniszterelnök Budapestre érkezett, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon a NATO-csatlakozás ratifikációjáról, akkor meghosszabbították a Gripenekre vonatkozó eddigi szerződést, és négy további vásárlásáról is megállapodtak. 

Emellett a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videó alapján aláírt a céggel egy olyan együttműködési megállapodást, amely biztosítja, hogy a Védelmi Innovációs Kutatóintézet és a Saab a jövőben azon dolgozik, hogy Magyarország további modern technológiák birtokában a Gripenek fejlesztésében vehessen részt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. október 18. 01:20
gilou-au-clavier 2024. október 18. 00:50 ..."Háborúpártiak, nem tudnak leállni "... Te sem tudtál leállni, hogy a lakásodon ajtó, azon meg zár van, és esetleg még egy riasztót és füstérzékelőt is felszereltél...
csapláros
2024. október 18. 01:01 Szerkesztve
machet 2024. október 17. 23:22 ..."Mi itt a "hidegrázás" és mitől lenne "híres" a légierő?"... A "hidegrázás"-sal egyetértek. A híres illetve a hírnév annak szól, hogy a magyar légierő zökkenő mentesen illeszkedik bele a NATO védelmi rendszerébe, legyen szó a hazai légtér védelméről, amikor nem egyszer kísért ki éles bevetésben azonosítás nélküli, vagy magát későn azonosító gépet az országból, vagy a horvát, szlovák és a balti légtér védelméről, ahol orosz vadászgépek elfogására is sor került... A híres annak is szól, hogy a NATO-ból egyedül Magyarország és Csehország használja a Gripent, a többiek ennél nagyobb, komolyabb gépekkel repülnek, de a pilótáink a kisebb, könnyebb, egyszerűbb Gripennel is képesek együtt dolgozni a többiekkel.
gilou-au-clavier
2024. október 18. 00:50
Háborúpártiak, nem tudnak leállni
sexykitty-5000116
2024. október 18. 00:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­e­l­d­­­ ­a­ ­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!