Boris Palmer: A menekültek miatt nehéz helyzetbe kerültek a német önkormányzatok

2024. október 17. 22:30

Tübingen polgármestere szerint ahhoz, hogy kitömjék a költségvetési hiányt buszjáratokat kellene megszüntetni, és színházakat valamint uszodákat kellene bezárni.

2024. október 17. 22:30
Press conference by Tübingen's Lord Mayor Palmer

Nyitókép: Boris Palmer/BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
 

Mennyire biztonságos még Németország? Rossz embereket toloncol ki a kormány? Ezekről a témákról vitatkoztak Mark Lanz műsorában ZDF csatornán, amelynek vendége volt Boris Palmer Tübingen polgármestere és Michael Roth szociáldemokrata politikus. 

A német szövetségi kormány már így is számos problémával küzd, és most egy újabb érkezhet az útjába: az úgynevezett biztonsági csomag – írja Schwäbische. Erről a tervezetről a Bundestagban az SPD, a Zöldek és az FDP a solingeni terrortámadás után állapodott meg, amelyben augusztusban három embert gyilkolt meg egy iszlamista. 

A csomag a rendőri munka megerősítését, a biztonsági hatóságok hatáskörének bővítését és megelőzési programokat tartalmaz.

Vannak olyan pontok, amelyek egyes SPD-tagok szerint túl messzire mennek. Egy levélben a biztonsági csomag ilyen formában történő elutasítására szólítottak fel. A CDU másként vélekedik: a javaslatok nem mennek elég messzire.

A műsorban Boris Palmer elmondta: egyetért a csomaggal és nem érti, miért lett az hirtelen vita tárgya. Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy egy terrortámadást nem akadályozna meg az új intézkedések bevezetése. „Az Iszlám Állam mindig megtalálja a módját, hogy becsempéssze a támadóit. Kés-mentes övezet nem segít ezen. Sem az, ha megvonjuk a szociális juttatásokat. Tudjuk, hogy sokszoros bűnelkövetőket nem állítunk meg, és aztán előjön a kés és emberek halnak meg” – mondta Palmer. 

Szerinte ez újra és újra megtörténik és nem tesznek semmit a hatóságok. Szerinte ez nem folytatódhat. Michael Roth SPD politikus kijelentette: baloldali, progresszív szempontból is egyetért azzal, hogy aki nem tartja be a német törvényeket annak nincs joga Németországban maradni. Palmer erre azt felelte: 

„Ha ezt már elkezdtük volna mondani pár éve, akkor az AfD nem lenne 30%-on!”


Boris Palmer a deportálásokkal kapcsolatban elmondta: „Általában rossz embereket toloncolunk ki. Nevezetesen azokat, akik dolgozni mennek, akiket ezért le lehet tartóztatni, és akik nem tudnak elrejtőzni. ” Palmer szerint ha korábban elkezdték volna a bűnözők kitoloncolását, az segíthetett volna a bizalom kiépítésében. Ha ez most történne, az aláásná a bizalmat, és mindenki sejtené, hogy az AfD miatt történik a lépés. 

Palmer arról is beszélt: nagyon rossz a gazdasági helyzet, különösen az önkormányzatok helyzete, mert a menekültekkel kapcsolatos kiadások hatalmasak. 

Mint elmondta: túl sok szociális intézkedés van, amelyek a költségek elburjánzásához vezetett. 

„Amikor az önkormányzati költségvetést nézem, most csak egy hatalmas lyukat látok, amit a jövő hétvégén az önkormányzati tanáccsal együtt kell majd ledolgoznom. Mekkora ez a lyuk? A lyuk még mindig 40 millió eurónál tart, senki nem tud most semmit sem kezdeni vele. (...) A szakadékot úgy tudnánk megszüntetni, hogy megduplázzuk az ingatlanadót mindenki számára. Minden második buszjárat megszüntetése, egy színház bezárása és egy fedett uszoda bezárása. Mert ez nagyjából elég kellene, hogy legyen ahhoz, hogy ezt a rést, ami jelenleg van, bezárjuk”sorolta Boris Palmer és megjegyezte, el lehet képzelni, hogy mit szólna ehhez a lakosság. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2024. október 18. 01:21
Palmer erre azt felelte: „Ha ezt már elkezdtük volna mondani pár éve, akkor az AfD nem lenne 30%-on!” Ahhoz meghallgatni és hallani kell az embereket. Az ideológia magaslatairól leszállni a valóságba. A hatalmi pozíciót nem csak önös érdekekre használni. Ehhez bizony alázat kell! De az nem volt...
survivor
2024. október 18. 01:09
Wir schaffen das....
Kybon
2024. október 18. 00:10
A germán lakosság nem szól semmit, mert a Kussolási Törvény beragasztotta kispofájukat. Heil Zelensky! Nem mellesleg naponta 50 német cég megy csődbe, a nagyok meg Kínába és az USÁ-ba. Nem lesz adóbevétel...
sexykitty-5000116
2024. október 17. 23:51
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!