Ismét átadják a konzervatívok legfontosabb díját

2024. október 17. 23:19

Az első díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

2024. október 17. 23:19
ORBÁN Viktor

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Polgári Magyarországért Alapítvány Hunyadi János-díjának átadásán 2024. március 20-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A Polgári Magyarországért Alapítvány 2023-ban Hunyadi Jánosról elnevezett nemzetközi díjat alapított azon kiemelkedő teljesítmények elismerésére, melyek fókuszpontjában az európai nemzetek szabadságának és függetlenségének védelme, valamint a kontinens népeit összekapcsoló egyetemes keresztény kultúra tudatos vállalása áll.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség pártalapítványa a magyar történelem egyik legnagyobb hőséről, az európai hírű hadvezérről, Nándorfehérvár hőséről, Hunyadi Jánosról nevezte el a díjat. A Polgári Magyarországért Alapítvány szándéka, hogy a díjjal nemcsak a középkori keresztény Európa egyik legnagyobb védelmezőjére hívja fel a figyelmet, de elismeréssel adózzon a jelenkor személyes teljesítményeinek is.

Az alapító a díjjal a szabadság, a függetlenség és az egyenrangú nemzetek közötti együttműködés eszméjét kívánja hirdetni, továbbá felhívni a figyelmet az Európa lelkiségét meghatározó görög–római hagyományokra, valamint a keresztény kultúra erkölcsi alapelveire.

Az alapítvány a Hunyadi János-díj adományozásával olyan kiemelkedő személyiségek elismerésére törekszik, akik félelem nélkül képviselték és képviselik a fenti értékeket. A díj létrehozásába az alapító bevonja európai együttműködő partnereit, akik személyek jelölésével járulhatnak hozzá a díj létrehozásához és évenkénti adományozásához.

A díjat első alkalommal Ryszard Antoni Legutko politikus, filozófus vehette át. Orbán Viktor méltatásában elmondta, Legutko professzor volt az egyik első konzervatív gondolkodó, aki felismerte, hogy a liberalizmus a kommunizmushoz hasonló módon működik. Ezt a felismerést pedig nem tartotta meg magának, vitaköröket hozott létre, amelyekből indulásakor a Fidesz is merített.

A Hunyadi János-díj felterjesztéseit 2024. október 23-ig lehet benyújtani, a díjjal járó juttatás húszezer euró. A jelöltválasztási folyamatot az alapítvány kuratóriuma felügyeli, a díjátadó ünnepségre várhatóan 2025 első felében kerül sor Brüsszelben.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000116
2024. október 17. 23:25
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!