Abszurd: a tűzjelzőt elfelejtették felszerelni, így porig égett egy új tűzoltóállomás Németországban

2024. október 17. 22:55

A tűzoltókat álmukból riasztották, hogy saját állomásuk oltására siessenek.

2024. október 17. 22:55
Disaster management exercise LOKI24 .

Nyitókép: Illusztráció. Malte Ossowski/SVEN SIMON / AFP

Leégett egy nemrégiben épült német tűzoltóállomás, amelyre több millió eurót költöttek, azonban a tűzjelző berendezést elfelejtették felszerelni – írja a Guardian

A stadtallendorfi állomást kevesebb mint egy éve adták át, és a Lars Schäfer vezette megyei tűzoltóság szakemberei szerint a tűz okozta kár 20-24 millió euróra tehető. A város polgármestere, Christian Somogyi, a hír hallatán megszakította őszi szabadságát, és visszatért Stadtallendorfba. 

A 16 millió euróba került új tűzoltóállomás egy igazi ékszer volt 

– mondta Somogyi.

A Hessenschau.de viszont már arról ír, hogy szerdára virradó éjszaka a tűzoltókat álmukból riasztották, hogy saját állomásuk oltására siessenek. A lap szerint a tűz hajnali 4 óra körül keletkezhetett, miután egy parkoló jármű lángra kapott, majd a tűz átterjedt több épületre is. Személyi sérülés nem történt, de 10 tűzoltóautó teljesen megsemmisült. Az oltásban összesen 170 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt.

Sokan értetlenül állnak a tény előtt, hogy a tűzoltóállomáson nem volt tűzjelző berendezés. 

Norbert Fischer, a hesseni tűzoltószövetség elnöke azonban elmondta, hogy nincs olyan szabály vagy törvény, amely előírná a tűzjelző rendszer kötelező telepítését a tűzoltóállomásokon. Hozzátette, hogy a történtek fényében érdemes megfontolni a tűzjelző felszerelését, különösen az akkumulátorok töltése miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. október 17. 23:23
Ha nincs is benne a szabálykönyvekben, hogy egy tűzoltóságon is kötelező a tűzjelző telepítése, maga valahol gondolni kellett volna a tűzjezésre,?az a tűzoltóság épülete.
Oszodibeszed
2024. október 17. 23:00
német precizitás
sexykitty-5000116
2024. október 17. 23:00
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­k­e­l­­d­ ­­a­ ­s­z­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!