Már 40 millióan leadták a szavazatukat az Egyesült Államokban

2024. október 28. 08:02

Vasárnapig Georgia és Észak-Karolina államban főként regisztrált republikánusok éltek a szavazás lehetőségével, míg Pennsylvaniában és Michiganben több demokrata voksolt.

2024. október 28. 08:02
Trump arraignment

Nyitókép: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Egyesült Államokban már több mint 40 millióan szavaztak a korai választáson vagy levélben, kilenc nappal az elnök- és kongresszusi választások előtt – derült ki a legfrissebb választási statisztikákból. Helyi idő szerint vasárnap estig 43,4 millió voks érkezett be, ami jóval több, mint a 2020-as választások során leadott szavazatok negyede. Négy évvel ezelőtt összesen 158 millió amerikai élt választói jogával.

A választások szempontjából különösen fontos billegő államok közül Georgia és Észak-Karolina Az ezekben az államokban leadott szavazatok száma már a 3 milliót közelíti, míg Pennsylvaniában eddig 1,2, Michiganben pedig 1,6 millió szavazatot adtak le.

A statisztikai adatok alapján vasárnapig Georgia és Észak-Karolina államban főként regisztrált republikánusok éltek a szavazás lehetőségével, míg Pennsylvaniában és Michiganben több demokrata voksolt.

Trump arraignment
Donald Trump támogatói. Forrás: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az amerikai választók csak regisztráció után szavazhatnak, amelyet párthoz kötődően vagy független státuszban is megtehetnek. A regisztrált státusz nem kötelezi őket, hogy egy adott párt jelöltjére szavazzanak. Az Egyesült Államokban a választási szabályok államonként eltérőek, de a legtöbb helyen lehetőség van a korai szavazásra, amikor a választás hivatalos napja előtt, korlátozott számban megnyílnak szavazóhelyiségek. Ezt egészíti ki a levélszavazás lehetősége, amire előzetesen jelentkezni kell.

A hétvégén az ország 50 államából 46-ban elérhető volt a korai szavazás vagy a levélszavazás lehetősége.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. október 28. 11:35
Sok Trump szurkoló figyelmébe ajánlom a 'Kismadár és a tehén' történetét. A little bird was flying south for the Winter. It was so cold the bird froze and fell to the ground into a large field. While he was lying there, a cow came by and dropped some dung on him. As the frozen bird lay there in the pile of cow dung, he began to realize how warm he was. The dung was actually thawing him out! He lay there all warm and happy, and soon began to sing for joy. A passing cat heard the bird singing and came to investigate. Following the sound, the cat discovered the bird under the pile of cow dung, and promptly dug him out and ate him. Morals of the story: (1) Not everyone who shits on you is your enemy. (2) Not everyone who gets you out of shit is your friend. (3) And when you’re in deep shit, it’s best to keep your mouth shut!
survivor
2024. október 28. 11:10
A lakoság 10% a szavazott a szavazás előtt. B+ !
llnnhegyi
2024. október 28. 10:19
Az USA-ban , a választásokon, szinte minden pontjában kifogásolható szabályok vannak érvényben. Mindkét oldal hajlitgahatja tetszés szerint.... Harris: TRUMP állás 8 nappal (nov. 5 kedd) 1:1 Hajrá TRUMP!
iphone-13
2024. október 28. 10:15
HAJRÁ TRUMP ELNÖK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!