Schiffer András: A nukleáris eszkaláció elkerülése érdekében Trumpra kell szavazni

2024. október 28. 14:10

Az amerikai választásról is beszélt Schiffer a Nyílt sisak című műsorban.

2024. október 28. 14:10
Schiffer András

Fotó: képernyőkép

Orbán Viktor 19-re lapot húzott, mert ennél rosszabb a magyar politika megítélése Washingtonban nem lehet – mondta Schiffer András a Magyar Jelen Nyílt sisak podcastjában azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormányfő nyíltan kiáll Donald Trump mellett.

Hozzátette: a választás a nemzetállami és birodalmi Amerika harca. Az ügyvéd szerint két tőkefrakció küzd egymással az Egyesült Államokban: a globális nagytőke és a nemzeti burzsoázia.

Mint mondta: neki elméletileg hivatalból Donald Trump ellen kéne drukkolnia, és vérlázító, ahogy Trump szerinte semmibe vette a környezeti érdekeket első ciklusa idején. Ő úgy látja, hogy Trump kétségtelenül az amerikai lobbi embere, aki sok pusztító beruházást fog véghez vinni. De 

nem nagyon tudok annál pusztítóbb beruházást, mint egy nukleáris eszkaláció. Ennek érdekében pedig mindenkinek joga van drukkolni Donald Trump győzelméért.

Riporteri kérdésre válaszolva még hozzátette: a normalitásra nem  biztosíték Trump, de 1945 után csak Jimmy Carter nem indított háborút, és csak Donald Trump gondolta, hogy neki nem kell demokráciát exportálnia sehová.

Schiffer utalt rá, hogy Joe Biden és Kamala Harris a mélyállam emberei, csak vetni kell egy pillantást arra, hogy négy éve honnan „kasztingolták” őket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintereva
2024. október 28. 16:19
Szeretem Schiffert, most is jót mondott. Nagy hibát követett el az ellenzék, hogy helyette, mindenféle messiásokban bízott, és bízik. Ő egy normális ellenzéket épített volna fel, aki még képes lett volna Fidesz szavazókat is megnyerni a pártjának.
Sztrovacsek
2024. október 28. 16:14
Mindeközben azt írja az újság, hogy "Orbán Viktor álmát éppen Donald Trump teheti rémálommá. Donald Trump továbbra is kitart terve mellett, amely szerint a jövedelemadókat vámokkal helyettesítené, teljesen átalakítva a gazdaságot. A Portfolio több nemzetközi elemzés alapján azt írja, a republikánus elnökjelölt esetleges visszatérése a Fehér Házba aggodalmakat váltott ki az Európára gyakorolt gazdasági következményei miatt, több szakértő szerint megválasztásának egyik legnagyobb vesztese Magyarország lehetne."
Pelso j.
2024. október 28. 16:08
Hogyne, bandi. Trump a béke, a másik meg a nukleáris eszkaláció...... Jó mélyre süllyedtél, de legalább nem tudsz onnan visszamászni.
Beszélgető
2024. október 28. 16:07
Schiffer megint nem a szövegre koncentrált, hanem a sormintára. Nem az atomháború ellen kell a Trump, hanem hogy kiszabadítsa a világot a woke idiotizmusból, önfeladó jóemberkedő végzetből. Hogy végre egészséges önvédelmi reflexet mutasson a fejlett világ a támadó ingyen életet akaró hordák ellen, stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!