Egy hajléktalan erdei hajlékába fogadja Fannit, a családja által megtagadott transznemű tinit

2024. október 28. 14:51

Olyan befogadók és érzékenyítők vagytok, hogy egész tömegeket érzékenyítetek Trumphoz, Putyinhoz vagy éppenséggel Orbánhoz.

2024. október 28. 14:51
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Egy hajléktalan erdei hajlékába fogadja Fannit, a családja által megtagadott transznemű tinit. Apa-lánya viszony alakul köztük, és a keménykötésű hajléktalan támogatja Fanni nemváltó kezelését is. Erről szól Somogyvári Gergő dokumentum(!!!)filmje, a Fanni kertje, mely tavaly a Verzió filmfesztiválon elnyerte a legjobb magyar dokumentumfilm és a közönség díját, amiért is most három hétig látható a Jeti moziban – adja hírül a 444.

Nos, egyrészt nekem ez kapásból az Öreg néne őzikéjét juttatja eszembe, amit még általános iskola alsóban láttam diafilmvetítésen. A néni erdei kunyhójába fogadja be és neveli a sérült őzikét. És ugye pár éve cikkezett a nemzetközi sajtó egy transznemű őzikéről, pontosabban magát őzikenek érző fiúlányról! Kicsit a Tamás bátya kunyhója, a kitaszítottak, a legalul lévők sorsáról szóló klasszikus is eszembe jut, de lehet, csak a kunyhó végett.

Mindenesetre tényleg az az érzésem, mintha ilyen irodalmi elemekből lenne összevágva az alkotás. Tamás bátya őzikéje.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ferenc9-2
2024. október 28. 17:14
...írd már le magyarul a nevedet bunkókám!
Beszélgető
2024. október 28. 17:06
Ezt az "alkotást" is be kellene tiltani 30-40 évre. Utána sikere lenne, mint a 21. század elejének emberi hulladékait bemutató kordokumentum.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 16:57
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­p­­u­­n­c­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Csubszi
2024. október 28. 16:50
Ahh, a libcsi művészet! Kész unalom és faszság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!