Ez mindenkit érint: szigorodnak a szabályok a REpontokon

2024. október 28. 13:09

Sokan nincsenek felkészülve a negatív változásra.

2024. október 28. 13:09
REpont

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Jelentős, és sokak számra negatív változás történt a Mol Mohu visszaváltó automatáinál – szúrta ki a Világgazdaság. A vállalat október 26. óta tranzakciónként 5000 forintos limitet vezetett be, így annak aki száznál több 50 forintos italcsomagolást akar egyszerre visszaváltani, azt ezentúl több tranzakcióban kell megtennie – derült ki a Pénzcentrum beszámolója alapján. A lap ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy

a REpontokon kiragasztott tájékoztató felirat szerint a gép maximálisan 5000 forint értékben tud vásárlási utalványt kiadni.

A limit bevezetése sokakat érint, ugyanis a Mohu szerint a legnépszerűbb visszaváltási mód a boltban levásárolható papírutalvány, a rendszer bevezetése óta már több mint 20 milliárd forintot kértek vissza ilyen formában a vevők.

A hazai automatáknál Európában egyedülálló lehetőség, hogy a visszaváltási díjat egyenesen a saját bankszámlára is lehet utalni, a visszaváltók körülbelül 10-15 százaléka választja ezt a megoldást. A Mohu tájékoztatása szerint több mint egymillióan töltötték le az ehhez szükséges applikációt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 28. 16:22
Szégyen.
herden100
2024. október 28. 16:21
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
véna
2024. október 28. 16:11
Vidéki buszmegállók kukái tele vannak energia italos palackokkal, kis túlzással levonhatnám a konzekvenciát, hogy a mai zöldkörnyezettudatosra érzékenyített zsengegenerációk, nagyívben tesznek a repont autómatákra. Heti 2 alkalommal állok sorba de fiatalokkal eddig elvétve találkoztam. Néhányszor fiatal párokkal igen, de ilyen kifejezetten iskolázott vagy annak folyamatában lévő példányokkal nemigen.
Ez D-dúr és e-moll
2024. október 28. 16:08
"satrafa-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. október 28. 15:36 Ez akkoriban lehetett, mikor háromhatvan volt a kenyér, meg ötven fillér egy gombóc fagyi. :)))) & belabarva ---> satrafa-2 2024. október 28. 15:57 Pontosan akkor volt. A sörösüveg 2, a szörpös 3 forint volt. 5 forint volt a betétdíj a literes pepsire." Mi köze annak a kenyér vagy a fagyi árához, hogy a flakonok és az üvegek visszaváltása hogyan történik? A kilencvenes és a kétezres években is voltak még a nagy áruházakban is üvegvisszaváltók, ahol a betétdíjas üvegeket és műanyag flakonokat visszavette egy boltosnő és kifizette a betétdíjukat. Mi történt, ami indokolja, hogy ehhez ma már sokmilliárdos költséggel céget, hálózatot kell létrehozni és több száz flakonvisszaváltó automatát kell telepíteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!