Kezdhet aggódni Macron – már a hitelminősítők is elégedetlenek

2024. október 28. 18:20

Itt van az eredménye a politikai bizonytalanságnak.

2024. október 28. 18:20

Nyitókép: Louise Delmotte / POOL / AFP

 

A Moody's hitelminősítő is „negatívra” rontotta Franciaország hitelminősítési kilátását, az ország növekvő államadósságával és tartós költségvetési hiányával kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva – számolt be a Remix News. 

Szakértők szerint a döntés az új baloldali kormány monetáris politikájával kapcsolatos szkepticizmust tükrözi, mivel Franciaország költségvetési hiánya idén várhatóan meghaladja a GDP 6 százalékát, ami kétszerese az EU stabilitási célkitűzéseinek.

A hitelminősítő a jelenlegi hiányt a vártnál magasabb kormányzati kiadásoknak és az Emmanuel Macron francia elnök által az év elején kitűzött

előrehozott választást követő politikai bizonytalanságnak tulajdonította,

amely állítása szerint akadályozza a költségvetési reformokat.

„A  költségvetési folyamatok romlása már most meghaladja várakozásainkat, és ellentétben áll a hasonló besorolású országok folyamataival” – mondta a Moody's.

Két héttel korábban a Firch Ratings szintén negatívra módosította Franciaország államadós-besorolásának kilátását. A Fitch szintén a magas költségvetési hiányt jelölte meg a döntés indokaként, mivel az a következő években jelentősen növelni fogja majd az államadósságot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. október 28. 19:44
"Londonból kapott jó hírt Magyarország: ömleni fog hazánkba a pénz Jól nézünk ki a gazdasági hitelminősítők szerint" = BBB mínusz/A-3 /mandiner.ru/
Kovács Ubul
2024. október 28. 19:39
"Az ügynökség fenntartotta Franciaország Aa2 besorolását" versus "Nem változott Magyarország Baa2 hitelminősítése és annak stabil kilátása a Moody's péntek késő este megjelent közleménye szerint." - 2024. május 31.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 19:37
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­e­­l­d­­­ ­a­ ­s­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Zuzmorc
2024. október 28. 19:33
Mocskos franciák, rohadt franciák, gennyes franciák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!