Fotókon a katasztrofális árvízhelyzet Boszniában (GALÉRIA)

2024. október 07. 15:27

Másfél tucatnyi emberrel végzett a szennyes ár, sokan mindenüket elvesztették.

2024. október 07. 15:27
Heavy rains, landslides claim 17 lives in Bosnia-Herzegovina

Nyitókép: mecset a víz alatt – Jablanica, október negyedikén. Forrás: Elman Omic / Anadolu / Anadolu via AFP

***

A számos eltűntet keresgélik a mentőcsapatok Bosznia-szerte a térséget pénteken sújtó brutális árvíz levonulta után – írta meg az Euractiv.

Ezt is ajánljuk a témában

Bosnyák tisztviselők szerint az adatok összegzése után úgy tudják, hogy 13 ember halt meg csak Jablanicában, Szarajevótól 70 kilométerre délnyugatra. Korábban szombaton az N1 TV arról számolt be, hogy 21 ember meghalt, és több tucatnyian eltűntek.

Volt olyan túlélő, aki az áldozatok sikoltozásáról számolt be a faluban, amint elnyelte őket az ár. A pénteki villámárvíz miatt összeomlott egy kőbánya Donja Jablanica felett, és a törmelék házakra és autókra ömlött. Sokaknak nem volt lehetősége elhagyni az otthonát.

Az éjszakai heves esőzés miatt időlegesen leállították a keresést, amint elállt, folytatták, írta meg a bosnyák sajtó. A romok eltakarítása tovább nehezíti a helyzetüket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdeymarton89
2024. október 07. 17:06
Nekik nincs luxus petijük hogy megmentette volna Őket .... Ennyi
Borblya
2024. október 07. 16:25
nedudgi 2024. október 07. 16:05 Mi is könnyen így járhattunk volna, ha nincs Magyar Péter... A FÉRFI! :D:D:D:D:D:D:D Ez jó!
nedudgi
2024. október 07. 16:05
Mi is könnyen így járhattunk volna, ha nincs Magyar Péter...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!